Sandık başına gidilmesine 7 gün kala yoğunlaştırdığı çalışmaları çerçevesinde HDP, "Yeni Yaşam" çağrısını milletvekilleri adayları ile topluma ulaştırmaya devam ediyor. İstanbul Beylikdüzü'nde düzenlenen halk toplantısına katılan Milletvekili Adayı Pervin Buldan, geçtiğimiz haftalarda yaşamını yitiren Kenan Evren'i hatırlatarak, "Kenan Evren öldü ve tek bir siyasetçi bile cenazesine gitmedi. Çünkü o kendini bu halka dayatan ve zulüm eden bir liderdi. Göreceksiniz Erdoğan'ın da sonu Evren gibi olacak" dedi.

İstanbul'da HDP Beylikdüzü İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında HDP 3. Bölge Milletvekili Adayı Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu milletvekili adaylarının katılımıyla halk şöleni düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı halk şöleninde, HDP adayları coşkuyla karşılandı.

Şölende daha önce AKP'ye oy veren 100 kişi de HDP'ye katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan HDP Beylikdüzü İlçe Yöneticisi Nejat Kaya, HDP'ye katılanları selamlayarak, "Bu coşku ile beraber 7 Haziran'da AKP karanlığına son vereceğiz ve Bizler Meclise diyeceğiz" dedi.

Yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan kadınlar ve gençlere özel teşekkür ederek sözlerine başlayan HDP Milletvekili Adayı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Buldan, "Kenan Evren öldü ve tek bir siyasetçi bile cenazesine gitmedi. Çünkü o kendini bu halka dayatan ve zulüm eden bir liderdi. Göreceksiniz Erdoğan'ın da sonu Evren gibi olacak" dedi.

Buldan konuşmasının devamında şunları söyledi: "Halkları yok sayanlar tarihin sayfalarına kara leke olarak geçtiler. İşte bugün meydan meydan dolaşıp AKP'ye 400 vekil isteyen Erdoğan'da onlardan biridir. Erdoğan'ın esas amacı, yeni anayasayı kendi kalemiyle yazmaktır. Ama sizlere söz veriyoruz, bu ülkenin yeni anayasası onların kalemiyle değil, ezilenlerin kalemiyle yazılacaktır. Kadınların, ezilenlerin, gençlerin, Alevilerin kalemiyle yazılacaktır. Bunun yolu da HDP'nin güçlü bir şekilde parlamentoya girmesinden geçmektedir."  (DİHA)