AKP Hükümetin acelesi olacak ki, her şeyi toptan ve hızlıca halletmek istiyor. Anayasa maddelerini tek tek yerine toptan geçirip referanduma toptan sundu. Son “torba yasa”da birbiriyle alakasız konulardaki yasaları bir torbada geçirmeye çalışıyor.

Geçen yıl düzenlediği bir operasyonla da kendine muhalif, birbiriyle alakasız herkesi bir torbaya doldurmuştu.

Solcu avcısı polis Hanefi Avcı; yasal, demokratik, barışçıl mücadele içindeki AKP karşıtı sosyalist parti SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ve başka sosyalist grupların temsilcileri, hepsi birarada Devrimci Karargah üyesi olmaktan tutuklanmıştı.

İşte bu Torba Operasyon’un iddianamesi hazırlandı…

HANEFİ AVCI’YLA YOLDAŞ YAPILDILAR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık, tartışmalı “Devrimci Karargah” operasyonu ile tutuklanan SDP ve TÖP yöneticileri Rıdvan Turan, Günay Kubilay, Ecevit Piroğlu, Oğuzhan Kayserilioğlu, Tuncay Yılmaz ile eski emniyet müdürü Hanefi Avcı için 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istedi.

Aralarında Sosyalist Demokrasi Partisi  (SDP) ve Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) yönetici ve üyeleri, Rıdvan Turan, Günay Kubilay, Ecevit Piroğlu, Oğuzhan Kayserilioğlu, Tuncay Yılmaz’ın da bulunduğu sosyalistler için açılan davanın iddianamesi mahkemece kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık’ın sunduğu iddianameyle halen tutuklu olan sosyalistlerin yanı sıra Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da ”Türkiye Cumhuriyetine karşı silahlı isyan amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla mahkeme önüne çıkacak.

23 Eylül 2010′da İstanbul, Ankara ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan oldukları gerekçesiyle tutuklananlar arasında SDP lideri Rıdvan Turan, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) sözcüleri Oguzhan Kayserilioğlu ve Tuncay Yılmaz, SDP Genel Başkan Yardımcıları Günay Kubilay ve Ecevit Piroğlu, MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, SDP üyesi Özgür Cafer Kalafat ve İbrahim Turgut, TÖP üyesi Semih Aydın “Devrimci Karargah Örgütü”yle irtibatlı oldukları gerekçesiyle tutuklanmışlardı. Sultan Seçik ve Özgür Aytekin serbest bırakılmıştı. İlk tutuklamalardan sonra Sosyalist Parti’den Mahir Sayın‘ın da iddianameye dahil edildiği görüldü.

Samanyoluhaber.com da haberi şu şekilde verdi:

Hanefi Avcı'ya kötü haber

Devrimci Karargah Terör Örgütü hakkında hazırlanan ikinci iddianame kabul edildi.        

Devrimci Karargah Terör Örgütü üyelerine bilgi sızdırma...Yargıyı etkileme ve terörle mücadelede görev alan kişileri hedef gösterme....

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Devrimci Karargah Terör Örgütü soruşturmasında tutuklanmıştı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi soruşturmanın iddianamesini kabul etti. İdianamede Avcı'nın 51 yıl 9 ay hapsi isteniyor.

Devrimci Karargah Terör Örgütü Soruşturması'nın 2. İddianamesi 120 sayfa ve 14'ü tutuklu toplam 22 sanık yer alıyor. İddianamede Avcı'nın Devrimci Karargah Terör Örgütü Soruşturması şüphelisi Nejdet Kılıç'la bağlantısı anlatılıyor ve sanığın bir polis amirini şehit eden örgüt hakkındaki soruşturmayı 'Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabıyla deşifre ettiğine dikkat çekiliyor.

İddianamede bir de sürpriz var. Avcı'nın eşi Şenay Avcı davanın 22 numaralı sanığı. Peki neden? Şenay Avcı, ikametinde ele geçirilen ruhsat süreleri dolmuş birden fazla silahı bulundurmakla suçlanıyor. İddianamede Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce silahların geri istendiği ancak teslim edilmediğine dikkat çekiliyor.

22 sanıklı davanın ilk duruşmaları 13 ve 15 Nisan 2011'de yapılacak...