Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Bozdağ, ABD'nin güvenli bölge teklifi için "İşbirliğine hazırız, önce verilen silahların toplanması gerekir" dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"20 Ocak'ta Zeytin dalı harekatı başlamıştır, başarıyla devam etmektedir. Harekat gelinen noktada Türkiye için tercih değil, zorunluluktur. Uluslararası hukuka uygundur. Her devletin halkını ve sınırlarını kullanması doğal hakkıdır. Hedef yalnızca terör örgütleridir. Araç-gereçleri, üsleridir. Sivillerin zarar görmemesi için dikkat gösterilmektedir, tedbir alınmıştır.

Türkiye'nin bir ülkeye verdiği herhangi bir garanti yoktur. Harekatın hedefi zaten Afrin bölgesidir. Bunun için herhangi yeni bir garanti vermeye gerek yoktur. Fırat Kalkanı harekatı da hedeflendiği bölgelerde icra edilmiştir. Türkiye harekat başlamadan önce nerede başlayacağı açıklanmıştır.

Fransa, BM Güvenlik Konseyi'nin toplantıya özel olarak çağırmamıştır. Özel gündem talepleri var.

Bazı siyasiler sokaklara davet ediyorlar, terör örgütlerine destek veren çalışmalarda bulunuyorlar. Terör örgütlerine propandası yapanlara nasıl muamale yapıyorsak aynı muamaleyi göstereceğiz.

Verilen silahları toplamalılar. Geri toplanacağı da Türkiye'ye söylenmişti. İşbirliğinin yolu belli; silah verilmesinin durdurulması, verilen silahların da toplanması gerekiyor. İşbirliğine hazırız.

Şehidimiz ya da yaralımız yok. Son terörist etkisiz hale gelene kadar devam edecek."