Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye ordusunun Afrin'e girmesinin söz konusu olmadığını savunurken, "Rejimin YPG'yi korumak için Afrin'e girmesi felakete yol açar" dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları:

Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde devam etmektedir. Türkiye kararlıdır, geri dönüş söz konusu değildir, olmayacaktır da… Bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1651'dir.

(Suriye ordusunun YPG ile anlaşmalı olarak Afrin'e gireceği iddiaları üzerine) Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye rejimine bağlı bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair bir haber geçtiyse de bu haber resmi makamlar tarafından doğrulanmamıştır, gerçek dışıdır, gerçekle alakası yoktur. Güvenlik kaynaklarımızın verdiği bilgiye göre de Suriye makamlarının güvenlik gücü göndermesi söz konusu değildir. Rejimin YPG'yi korumak için Afrin'e girmesi felakete yol açar.

'MENBİÇ'TE SON SÖZÜ BİZ SÖYLERİZ'

ABD ile oluşturulan mekanizmada sorunlar ele alınacak. Türkiye oradan teröristlerin temizlenmesinde kararlı. ABD, oradan YPG'yi çekmezse son sözü biz söyleriz. Umarız ki harekata gerek kalmadan diyalog yoluyla çözülür.
(AK Parti-MHP ittifakı) 26 maddenin detayları Çarşamba günü açıklanacak.

Türk Tabipler Birliğinin yönetim kurulu, vatanını, milletini seven Türk tabiplerini temsil etmemektedir. Onlar sadece kendilerini temsil ediyorlar. Ama bir şekilde seçim sistemiyle oraya seçilebiliyorlar.

Son açıklamalar, bu konuda bir neşter açılması zaruretini ortaya koymuştur. Millet de bizden bu konuda adım atmamızı beklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması üzerine Başbakanımızın bir talimatı olmuştur. Başbakanlıkta bu konuda bir hazırlık devam etmektedir, ancak hazırlık henüz tamamlanmış değildir.