Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümeti ve Adalet Bakanlığı'nı "kurultay sürecine doğrudan müdahale etmekle" suçlayan muhaliflerin iddialarını üzerine açıklama yaptı.

Bekir Bozdağ, "MHP Büyük Kongresi'yle ilgili hukuki süreçlere; "AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın müdahale ettiği iddiası büyük bir iftiradır. Bakanlığımın icra dairesinin talebi üzerine gönderdiği yazı, yasal vazifesinin gereğidir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, "Biz yarın kongrenin bulunduğu adrese, kongreyi yapmak üzere gideceğiz. Bariyerler, güvenlik güçleri olduğu takdirde bir yarma hareketi, farklı manaya gelecek taşkınlık içinde olmayı düşünmüyoruz. Hukuk içinde kalacağız.

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir iç meselesi olan Tüzük Kurultayı AKP ve Hükümet'in meselesi haline gelmiştir. Bir saatte başbakan değişteren, iki saatte kongre kararı alan zihniyet Milliyetçi Hareket Partisi Tüzük Kurultayı'nı yaptırmamak için hukuku ayaklar altına almıştır. Unutulmasın ki, adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Özellikle de hukuku bugün siyasi çıkarları için ayakları altına alanlara. Hukuku ayaklar altına alan bu hükümetten ülkücüler bunun hesabını mutlaka soracaktır. Bu hükümetin siyasi komplolarına alet olan bürokratlar da hukuk önünde hesap vereceklerdir" ifadelerini kullanmıştı.