Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD tarafından Türkiye'ye yapılan 'BMGK kararının iyi okunması' tavsiyesine "Biz kararı okuduk, iyi okuduk. Sayılan yerler arasında Afrin yok" diyerek cevap verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye'de ateşkesle ilgili alınan karar için "Ateşkes tüm Suriye'de geçerli, Türkiye'nin BM'de kabul edilen tasarıyı iyi okuması lazım" demişti.

Bu ifadelere cevap veren Bozdağ da ateşkesin Afrin'de yürütülen operasyonu engellemediğini savunurken "Biz kararı okuduk, iyi okuduk. Sayılan yerler arasında Afrin yok. DEAŞ'la ve bununla alakalı örgütler bu ateşkesin dışındadır" dedi.

Alman Dışişleri Bakanlığı da, Birleşmiş Milletler’in Suriye’de 30 günlük ateşkes kararının Afrin'i de kapsadığını açıklamıştı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan pazartesi günü yapılan açıklamada da Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un BM kararının Afrin'i de kapsadığını belirttiği ifade edilmişti.

'YOK, YOK, YOK'

Bozdağ, erken seçim iddiaları için de "Daha önce bir kere erken seçim oldu, esasında çaresizlikten alınmış bir çare seçimidir. Türkiye'nin önünü açmak için yapılan bir seçimdi. Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz. AK Parti'nin geleneğinde vaktinde seçim vardır. Bu geleneğe alışmayanlar, bu geleneğe alışsalar iyi olur. Seçim vaktinde olacaktır. Herkes planını ona göre yapsın" dedi.