Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'deki başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın, kazanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ,"Gazete manşetiyle, anketlerle, televizyonlarla seçim kazanan kimse yok. Sonuçta oyu halk veriyor. Benim gördüğüm seçim stratejisi olarak Amerikan halkı kendi iradesinin yönlendirilmesine 'hayır' dedi diye düşünüyorum" dedi.

Türkiye ABD ilişkilerine değinen Bozdağ, "ABD halkı kimi başkan seçerse Türkiye o başkanla çalışmaya devam edecektir. Çünkü ABD ile Türkiye ilişkileri devletlerarası ilişkilerdir. Ortak çıkarlarımız var, stratejik ortaklığımız var, aramızda pek çok anlaşma var. Bu çerçevede yürüyen devletlerarası ilişkilerdir. Başkanların değişmesi bu ilişkilerde köklü değişiklikler getirmiyor" ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ KAYNAKLARI: İLİŞKİLER KİŞİLERDEN BAĞIMSIZ

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan değerlendirmede de "ABD-Türkiye ilişkileri kişilerden bağımsızdır. Türkiye ABD ile olan ilişkilerini sürdürmeye kararlıdır. Seçim sonuçları ABD halkının tercihidir. ABD halkı kimi seçerse saygı duyarız" denildi.

(Kaynak: HaberTürk)