Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, 32 bin kişinin tutuklandığını, 70 bin kişi hakkında işlem yapıldığını ve sürecin devam ettiğini söyledi.

Adil Öksüz iddialarına da değinen Bozdağ, “Adil Öksüz MİT ajanı falan değil. Bu bir akıl karıştırma şeyidir” dedi.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Yeni tutuklananlar olabileceği gibi, tutuklananlardan adli kontrolle serbest bırakılanlar ya da serbest bırakılanlar olabilir. Yargılamanın nasıl yapılacağı tam olarak belli değil. Duruşma salonu konusunda bazı yerlerde ihtiyaç var.

İstanbul'da böyle bir ihtiyaç yok ama Ankara'da böyle büyük sanıklı davaların yapılacağı bir yer yok. Bu nedenle Sincan'da bu çalışma yapılıyor. Sadece bir yerde yargılanmıyorlar bütün Türkiye'de yargılamalar yapılıyor.

Davaların binlerce sanıklı davalar gibi görülmesi bu işin sulandırılmasına ver gerçeğin ortaya çıkmasının engellenmesine yol açar. O nedenle bu davalar Türkiye'nin her yerinde görülecektir. Cumhuriyet Başsavcıları gerekli değerlendirmeleri yapıyorlar" 

'ADİL ÖKSÜZ MİT AJANI FALAN DEĞİL'

Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğu yönündeki iddialara dair konuşan Bozdağ, "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil. Bu bir akıl karıştırma şeyidir. FETÖ terör örgütünün Türkiye kamuoyuna sunduğu bir propagandadır. Onu söyleyen kimse FETÖ tarafından kullanılan bir zavallı. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getirene araştırması gerekir. Ana muhalefet liderleri de dahil herkesin kendisine gelen bilgileri teyit etmesi lazım" ifadelerini kullandı.