Hürriyet gazetesine yönelik saldırı sırasında ve sonrasın yaptığı konuşma ile tartışma yaratan eski AK Parti İstanbul Milletvekili Abdürrahim Boynukalın, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden ayrılıp, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına getiriliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre Boynukalın’ın, pazar günü yapılacak kongrede görevini bırakması bekleniyor.

BOYNUKALIN’IN YERİNE ECERTAŞ

7 Haziran’da İstanbul Milletvekili seçilen, ancak 1 Kasım seçimleri için AKP aday listesine koyulmayan Boynukalın’ın  yerine AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı’na, İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş’ın adı geçiyor.

Sivil toplum örgütlerindeki etkinlikleriyle tanınan 28 yaşındaki Melih Ecertaş, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Beykent Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi.

 ABD Boston’da Emerson College’de pazarlama iletişimi okudu. Özel bir şirkette yönetici olan Ecertaş’ın, Gebze Teknik Üniversitesi’nde de doktora yaptığı belirtildi.

SALDIRI SORUŞTURMASINDA ŞÜPHELİ

Hürriyet’e saldırıyı “Dokunulmazlığı kaldırdık. Bu dokunulmazlığı kaldırmamızda teşkilatlarımızdaki enerjiyi arkamızda hissetmemiz rol oynamıştır” diye savunan Abdurrahim Boynukalın’ın Ahmet Hakan ve Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’e yönelik “Bunlar dayak yememişler hiç” dediği görüntüler de ortaya çıkmıştı. Boynukalın, milletvekilliği sona erince saldırı soruşturmasında şüpheli olarak ifade vermişti.