Bolu’da, aralarında eski il başkanı, ilçe başkanı, belediye başkan adayı, milletvekili adaylarının bulunduğu 400 kişi MHP’den istifa etti.

Grup adına açıklama yapan eski il başkanı Mustafa Özdemir, 50 yıldır Türkiye’nin geleceği için çok şey bekledikleri partilerinin yanlış yola gittiğini, yanlış adımlar attığını gördüklerini söyleyerek şöyle dedi:

"15 yıldır partimize ağır küfürler eden bir siyasi parti ile yan yana gelinmesi ve onlara destek olunması gibi milliyetçi düşüncenin asla kabullenemeyeceği yanlışlara artık tahammülümüz kalmamıştır. 50 yıldır bağlı bulunduğumuz siyasi partiden ayrılıyoruz."

Özdemir, istifa eden 400 kişinin yeni bir siyasi oluşuma katılıp katılmayacağına ilişkin soruya ise şu cevabı verdi:

"Bizim gönlümüzde milliyetçi, ülkücü düşünceyi silmemiz mümkün değildir. Bu 400 kişi idealist insanlardır. Türkiye’nin kaderini kimseye terk etme niyetinde değildirler. En doğrusu hangi kuruluş olursa orada mücadelesini devam ettirecektir. Bunu da çok kısa süre içinde Türk kamuoyu anlamış olacaktır"

Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman Eski İl Başkanı Mithat Solgun’un da aralarında olduğu 28 kişi de MHP’den istifa ettiklerini açıkladı.

Afyon’da da dün, eski bakan, eski milletvekili ve eski belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 300 kişi, MHP’den istifa etmiş, eski İl Başkanı Alper Yağcı, Meral Akşener’in kuracağı partiye destek vermek için istifa ettiklerini söylemişti.