Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temel atma törenine katılan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın kendilerine yönelik hakaretlerine cevap verdi. Demirtaş, “Bu adam Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmaya layık değil” dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, günlerdir yanlı medya tarafından bir takım haberlerin tekrar döndürüldüğünü bunlardan birinin ise eylem yapan ailelerin istihbarattan para aldıkları yönünde kendi söylemi gibi gösterilmesine tepki gösterdi. Demirtaş, “Oturma eylemi yapan ailelerin taleplerini bir gün sonra KCK yetkililerine ilettik. O konuda girişimlerimiz sürüyor. Ben hiçbir zaman çocuğu dağa giden ailelerin istihbarattan para aldıklarını söylemedim. Bu bir iftiradır. Girişimlerimizin sonuç alması için bu ailelerimize ihtiyacımız var. AKP’nin çirkin politikalarına alet olmayın. Bazı aileler bizim aramızda açıklama yapanlar var. Onları tanımıyoruz diyorlar. Bunu ortalığı karıştırmak aileleri de Belediyeye hedef göstermek gibi bir provokotif eylem içindeler. Dağdan inişlerin önü açılmıyorsa bunun sorumlusu BDP değildir. Onbinlerce annenin bir gözü Ankara’da bir gözü de dağdadır. AKP’nin kullandığı dile ne demeli? Barış gibi değerli bir olgu ortada olmasa onları kepaze edecek gücümüz var” dedi.

Annelerin yüreğini anlayacak olanların kendileri olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Biz AKP gibi ucuz tüccar değiliz. Annelerin yüreğini anlayacak olan da bizleriz. Biz onların duyguları ile oynayacak kadar alçak değiliz. Çözüm mü istiyorsunuz? Buyurun kalıcı çözümü birlikte bulalım. HDP gitsin getirsin demekle olmaz. Kaymakam götürüldüğünde, asker polis götürüldüğünde Başbakan ne yapıyordu? Bir hatırlasın. Çıkıp meydanlarda bize hakaret mi ediyordu yoksa alttan heyet gönderip, gizli diplomasi ile kurtarmaya mı çalışıyordu. Şimdi ise derdi orada oturan bir grup anneden nasıl rant elde edebiliriz işte onun derdi budur” şeklinde konuştu.

Belediye önünde eylem yapan annelere seslenen Demirtaş, “Boğazına kadar çocuk kanına bulaşmış bu adamlardan mı biz ahlak dersi alacağız? Biz elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerde bizlere yardımcı olun. İstihbaratın oyunlarına alet olmayın. AKP ve yalaka medyasının da oyunlarına gelmeyin. Biz evlatlarınızız. Bu ucuz tüccarların oyunlarına kendinizi asla alet etmeyin. Lice’de alıkonulan bir uzman çavuş var. Eşi ile de görüştüm. Hasta bir çocuğu var. Mühendis bir arkadaş var. Onların da bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. Buradan bir kez daha da çağrı yapıyoruz. Başbakan zannediyor ki, parmağımı kaldırsam benden korkarlar. Biz senden daha zalimlerini gördük. Korku imparatorluğu kurduğunu zannediyorsun. Halk sana Norşin de Ağrı’da gereken cevabı verdi. Sen hakaret etmeye devam et. AKP’nin yalaka medyasına sesleniyorum. Bu konuşmalarımı da yayınlasın” ifadesini kullandı.

Demirtaş, Başbakan’ın mağdur edebiyatı yaptığını, bazı BDP’lilerin çocuklarının ABD’de okuduğunu dile getirdiğini belirterek, “Başbakan bir dönem başörtüsü mağduriyeti yapıyordu. Şimdi de bizim çocuklarımızı ABD'de okuttuğumuzu belirterek bu yalan üzerinde mağduriyet yapıyor. Bu adam Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmaya layık değil. Onun aklında sadece 4 şey var. O da paradan başka bir şey değildir. Bu anlayış halkımızın başına bela olmayacak. Ailelerimiz de bizim baş tacımızdır. Kendilerini kullandırmasınlar. El ele versinler. Asker anneleri de onlarla el ele versinler. Çözüm süreci için çaba göstersinler. Belediyelerin önünde sonuç alamazlar. Muhatap belediyeler değildir. Siyasiler bunu çözmek zorundadır” dedi. (ANF)