Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Önergede, 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında “'BÖF @Tweet_Guneydoğu' twitter hesabının yöneticisi Murat Şaşmaz adlı şahsın deşifre olduğu ve dolandırıcılıktan tutuklandığı ifade edilmektedir” denildi.

Aycan İrmez, Sokağa çıkma yasağının 151 gündür devam ettiği Şırnak'ta 27 Mayıs 2016 tarihinde Demokratik Bölgeler Partisi İl Yöneticisi Hurşit Külter’in "BÖF @Tweet_Guneydoğu" twitter adresinden shortland isimli askeri araca bindirilerek gözaltına alındığına dair bir tweet atıldığını hatırlattı.

İrmez'in 77 gündür kendisinden haber alınamayan Hurşit Külter'e ilişkin verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:

1- Gözaltına alınan kişi kimdir? İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetleri ile ilişkisi nedir?

2- Mustafa Şaşmaz adlı kişiye Hurşit Külter ile ilgili soru sorulmuş mudur?

3- Aylardır tüm toplumca merak edilen ve önemli bir hassasiyet olan Hurşit Külter’in nerede olduğu sorusu söz konusu şahsa sorulmuş mudur?

4- İçişleri Bakanlığına bağlı bir kişinin kontragerilla hesabının yöneticisi olması ne anlama gelmektedir? Bu konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

5- Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya mecrasında bu tarz hesaplar vardır. Ulusal haber siteleri başta olmak üzere birçok iletişim hesabına erişim engellenirken, aylardır şiddet, işkence ve ölüm fotoğrafları paylaşan bu hesaplara neden sessiz kalınmaktadır?

6- Hurşit Külter nerededir?

(Demokrat Haber)