Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD'nin Kudüs kararını geri almasını öngören tasarıyı onaylamasının ardından açıklama yaptı.

Twitter hesabı üzerinden karara ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Kudüs konusunda BM Genel Kurulu’na sunulan karar tasarısının ezici bir çoğunlukla kabul edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Trump yönetiminin, BM Genel Kurulu tarafından gayrı hukukiliği en sarih şekilde ortaya konulan bu talihsiz kararından bir an evvel dönmesini bekliyoruz. Filistin ve Kudüs davasına destek veren herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkçe, İngilizce ve Arapça yayınladığı mesajı şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise karara ilişkin,"Trump yönetiminin Kudüs kararını reddeden karar tasarısı BM Genel Kurulu’ndan 9’a karşı 128 oyla kabul edildi. Kudüs adına, Filistin davası adına, küresel adalet ve vicdan adına bu tarihi karar hayırlı olsun"  ifadelerini kullanırken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Karardan çok memnunuz" dedi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise, BM'nin bu kararı Filistinlilerin, Kudüs halkının yalnız olmadığını göstermiştir" diye konuştu.