Takva Eğitim ve Okuma Salonu Sözcüsü Nihat Turan, polisin ajanlaştırma faaliyetleri yaptığını söyledi: "Bize PKK/BDP'yi hedef almak, aynı şekilde onların bizi hedef alması için provokatif eylemler yaptırılmak istendi. Adresleri, isimleri ve yaptıkları işler bize bildirildi."

Takva Eğitim ve Okuma Salonu Sözcüsü Nihat Turan, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek, polisin ajanlaştırma faaliyetleri gibi gayrı resmi eylemler yaptığını iddia etti.

Turan, "Diyarbakır Polis Okulu İstihbarat Daireleri ve bu dairelerin devlet imkanlarını kullanarak gayri resmi çalıştırdıkları kişiler eliyle bölge insanlarını ve toplumun tamamını, özel olarak biz İslami kesimi ve PKK'yi karşı karşıya getirmeye çalıştıkları deşifre olmuştur" dedi.

Turan, 2008 yılından bu yana polis tarafından kullanılan, A.S. kod adlı şahsın Takva Eğitim ve Okuma Salonu'nda iki ay önce casusluk, suç işlemek ve işletmek için zemin hazırlığı yaptığını tespit ettiklerini söyledi.

Şahsın, polisin zoru, tehditleri ile bu işe girdiğini ve vicdan azabı duyduğunu söylediğini aktaran Turan, şahsın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Turan, şöyle devam etti: "Polis devlet imkanlarını kullanarak molotof, ses bombası, el yapımı bombaları muhbir ve casuslara yaptırarak hedef edindikleri gurupların iş yerlerine veya dershane salonlarına gizliden bıraktırılarak ve Kur'an kursları bahçelerine Keleş gibi uzun namlulu silahları gömerek veya özel mülkiyetlerden casuslar yolu ile anahtar temini yapıp elektrik prizlerine dinleme cihazları yerleştirerek suç işliyor. Kur'an kursu ve kreş için kiraladığımız villanın anahtarını casus aracılığı ile ele geçiren Diyarbakır Polis Okulu İstihbarat Dairesi mensupları, izinsiz bir şekilde eve girip elektrik prizlerine dinleme cihazları yerleştirmeye kalkıştılar... Aynı şekilde son anda farkına vardığımızdan dolayı vazgeçmek veya ertelemek zorunda kaldıkları bahçeye Keleş silahlarını gömme girişimlerini de ortaya çıkardık. Bu iş Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilmiş ve suç duyurusunda bulunulmuştur."

Polisin PKK'ye de casus sızdırarak gruplar arasında çatışma zemini oluşturmaya çalıştığını iddia eden Turan, "Bunun delillerinden biri: PKK elemanlarının adresleri, isimleri ve yaptıkları işler bize bildirilerek, bizim bilgileri de aynı şekilde onlara bildirmeye çalıştılar. Bize PKK/BDP'yi hedef almak, aynı şekilde onların bizi hedef alması için provokatif eylemler yaptırılmak istendi. Bazı kişilere polis tarafından el yapımı bombalar verilmek istendi. Ancak bu kişiler işi kabul etmeyince suç ortaya çıkmış oldu" diye konuştu. (ETHA)