Cumhuriyet gazetesinde Mahmut Oral imzalı habere göre, yurttaşların tepkisi üzerine bir dükkânda mahsur kalan vali Yılmaz BDP destekli bağımsız adayların girişimleri sonucu makamına dönebildi.

İKİ SAAT SONRA İŞYERİNDEN ÇIKABİLDİ

Haberde valinin yerel seçimlerde Yeni Şafak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Albayrak ile yaptığı telefon görüşmelerine de yer verildi. Cumhuriyet'te yer alan haber şöyle:

"AKP için çalışma yaptığı ortaya çıkan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ile Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, iddialara göre AKP’ye oy istemek için esnaf ziyareti yaptı. Yurttaşların tepkisiyle karşılaşan Yılmaz ve Doğan, askeri malzeme satan bir işyerine sığındı ve BDP’lilerin girişimi sonucu, ancak iki saat sonra işyerinden çıkabildi.

Mart 2009’daki yerel seçimlerde AKP’ye çalıştığı telefon dinlemelerine takılan, görüşme kayıtları da dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner tarafından yürütülen soruşturma dosyasına giren Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, bir kez daha AKP’ye oy isterken yakalandı.

OY İÇİN ESNAFI ZİYARET ETTİ İDDİASI

İddialara göre Vali Yılmaz ile Emniyet Müdürü Doğan, AKP’ye oy istemek için önceki gün esnaf ziyareti yaptı. Esnafın Yılmaz ve Doğan’a tepki göstermesi üzerine yüzlerce kişi etrafta toplandı. Oluşan büyük tepki üzerine vali ve emniyet müdürü askeri malzeme satan bir işyerine sığındı. Gittikçe sayıları artan protestocular, sürekli olarak “Vali istifa”, “AKP valisi istemiyoruz” sloganları attı.

Olay üzerine valinin sığındığı yeri kuşatan kalabalığın etrafı da polis tarafından kuşatıldı. Polisin uzaklaştırmak istediği kalabalık ısrarla slogan atmaya devam etti. Mahsur kalan vali ve müdürün kurtarıcısı Hizan ilçesinde toplu mezar için yapılan yürüyüşe katılmak üzere kentte bulunan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Van adayları Aysel Tuğluk, Özdal Üçer, Nazmi Gür ve Bitlis adayı Hüsamettin Zenderlioğlu ile BDP İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu oldu. Bağımsız adaylar, yurttaşları ikna etmek için onlarla bir süre görüştü.

Yurttaşların ikna olması üzerine vali ve müdür işyerinden çıkıp makamlarına gitti. Valinin olayın duyurulmaması için yerel ve ulusal basını uyardığı, valilik basın temsilcilerine de haberin servis edilmemesini tembihlediği iddia edildi."