Cumhurbaşkanı seçimine kısa bir süre kala Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde binlerce yurttaşın seçmen kağıdı ile resmi belgeler çöplerden çıktı. 

DİHA'nın haberine göre, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Cumhurbaşkanlığı seçimine saatler kala binlerce yurttaşın seçmen kağıtları çöplerde çıktı. Bismil Belediyesi temizlik işçileri tarafından çöp toplama işlemi yapıldığı esnada, Bismil Adile Sarayı ile Sanayi, Kazancı, Kışla, Çeltikli, Boyacı, Belê, Kıyı, Koseli, Kemberli, Kamışlı, Kayık ve Koca köyleri; Tepe ve Akpınar mahallelerindeki çöp konteynırlarında binlerce seçmen kağıdı ile çok sayıda resmi evrak yakılmış, yırtılmış bir şekilde bulundu. İşçiler tarafından bulunan torbalar dolusu seçmen kağıtları, DBP Bismil İlçe Örgütü'ne getirildi.

Seçmen kağıtlarıyla birlikte 24 Temmuz 2014 tarihli Başkan Hakimi Seyhan Demir'in kaşesi ve imzasının da bulunduğu yırtılmış bir çok resmi belgede, "Bu rapor 80 sayfadan ve 395 kaydı oluşturmaktadır" yazıları dikkat çekti. 

Başka çöplerde seçmen kağıdı olup olmadığına kontrol etmek amacıyla DBP Bismil İlçe Örgütü, ilçede adeta seferberlik başlattı. Bismilli yurttaşlar da seçmen kağıtlarını çöp kutularda aramaya çıktı. Yaşanan olaya ilişkin DBP Bismil İlçe Örgütü yöneticileri, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracaklarını belirtilirken, ilçeye bağlı tüm mahalle ve köy muhtarları aranarak acil toplantı çağrısı yapıldı.