Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, İlçe Seçim Kurulu'nun 1 Kasım'da yapılacak milletvekilliği seçimleri nedeniyle ilçeye bağlı 18 merkezde yaşayan seçmenlerin "güvenlik" gerekçesiyle oylarını toplu halde kullanmaları yönünde verdiği karar bozuldu.

HDP İlçe Örgütü, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. Yapılan itirazı kabul eden İl Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurulu'nun kararını bozdu.

İptal kararının nedeni ise "Güvenlik nedeni ile ilçenin bir kısmında köylerin sandıkların diğer kasaba ve köylerdeki sandıklarla birkaç yerde toplanması biçimindeki genel uygulama isteği mevzuata uygun görülmediğinden Bismil İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 18 Eylül'de verdiği kararlarının kaldırılmasına ve itiraz yolu açık olmak üzere oy birliği ile karar verildi" olarak açıklandı.

Evrensel'de yer alan habere göre, kararın iptal edilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren HDP İlçe Örgütü Eşbaşkanı Habib Akıncı, "Eğer itirazımız kabul edilmeseydi 1 Kasım seçimlerinde halkımız çok mağdur edilecekti. Onların da istediği halkımızın eziyet çekmesidir. Bu karar haksız bir uygulama olacaktı. Onun için biz il seçim kurulunun verdiği bu kararın bütün bölgede emsal teşkil etmesini istiyoruz" dedi.