Finlandiya'nın Rusya sınırında bulunan Karelen kentine bağlı Imatra ilçesinde gece yarısı bir restoranın önünde silahlı saldırıya uğrayan biri politikacı, ikisi gazeteci 3 kadın hayatını kaybetti.
 
Finlandiya devlet televizyonu YLE'nin haberine göre, Sosyal Demokrat Parti İmatra ilçesi Belediye Meclis Başkanı Tiina Wilen-Jäppinen (53) ile adları açıklanmayan 52 ve 36 yaşında iki kadın gazeteci, Imatra'da gece yarısı bir restoranın önünde uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Finlandiya basınında yer alan haberlere göre, 23 yaşındaki Jori Lasonen isimli bir kişi şüpheli sıfatı ile gözaltına alınarak tutuklandı. Saldırganın tüfekle rastgele ateş açtığı belirtilirken, zanlının daha önceden sabıkası bulunduğu ifade edildi.

Finlandiya polisi düzenlediği basın toplantısında saldırının arkasında herhangi bir politik bir motif olduğunu zannetmediklerini açıkladı. Polis yetkilileri zanlının tutuklanması sırasında çok sakin ve sessiz olduğunu, direnme göstermediğini açıkladı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirten polis sözcüsü olayın ardındaki nedenin henüz belli olmadığını da söyledi.