CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler TBMM Genel Kurulu’ndaki "Türk ulusuyla Kürt milleti eşit olamaz" sözlerinin ardından bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Genel Merkez'de yaklaşık bir saat süren görüşme sonucunda açıklama yapan Güler, istifa etmeyeceğini söyledi.,

"BU BİZİM PARTİ PROGRAMIMIZ"

radikal.com.tr'nin haberine göre, Güler, "O sözlerde bir problem yok. O sözlerdeki sorun bazı partilerin ne yazık ki 'Türk ulusu'nu, 'Türk vatandaşlığı'nı ırkçılık kabul etmeleri. Ama bu yanlış. Biz Türk ulusu, Türk vatandaşlığı kavramlarının bu güzel ülkeyi birleştirecek en iyi kavramlar olduğu kanısındayız. Dolayısıyla bunun üzerinde konuştuk. Bu bizim parti programımız ve savunduğumuz şeyler. Bu savlarda bir sorun görmüyoruz, bu savlar doğru savlar. Orada söylenen şeyin vatandaşlık sorunuyla ilgili bir yapılanma, üst kimlik-alt kimlik, o mesele olduğu açıktı" dedi.

"GENEL BAŞKANIM'DAN UYARI ALMADIM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun kendisi hakkındaki "Irkçılığa çanak tutan bir yaklaşımdır" sözleri sorulan Güler, "Genel Başkanım’dan böyle bir uyarı, değerlendirme almadım" dedi.

"İSTİFAYI GEREKTİRECEK DURUM YOK"

Kendisiyle ilgili bir disiplin sürecinin işletilmesinin söz konusu olmadığını kaydeden Güler, "İstifayı gerektirecek birşey yok ortada" diye konuştu.

"SALİH BEY RAHATSIZMIŞ DEMEK Kİ"

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın istifasını da değerlendiren Güler, "Salih Bey’in istifasının benim Meclis konuşmamla herhangi bir ilgisi yok. Kendi takdiri. Rahatsızlığı daha önceye dayanıyormuş demek ki, bilemem" dedi.