CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi’ne İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in “Mısır’daki darbe desteklenmelidir” çıkışı gerginliğe neden oldu.

PM’nin açılışında Kılıçdaroğlu, “Darbe kimden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin, demokrasilerin önündeki en ciddi engeldir; darbe darbedir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından PM’nin basına kapalı bölümüne geçildi.

GÜLER’İN MISIR DEĞERLENDİRMESİ

Hürriyet Gazetesi'nden Okan Konuralp'in haberine göre, bu bölümde İzmir Milletvekili Güler’in “Muhammed Mursi’nin görevden uzaklaştırılmasını desteklememiz gerekirdi. Müdahalenin karşısında pozisyon almamızı, destek vermememizi doğru bulmuyorum. Mursi’nin Mısır demokrasisine yönelik ciddi ihlalleri oldu” çerçevesinde bir değerlendirme yaptığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Güler’in bu değerlendirmesine Kılıçdaroğlu’nun da aralarında olduğu pek çok isim itiraz etti. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “Gerekçesi ne olursa olsun askeri bir müdahaleyi, darbeyi savunmamız söz konusu değildir. Tahrir Meydanı’nda toplanan kalabalıklar Mursi’yi demokratik bir yolla devirmenin bir aracıyken bu engellendi” değerlendirmeleriyle Güler’e yanıt verdi. Güler, gelen tepkiler üzerine “yanlış anlaşıldığı” gerekçesiyle geri adım attı.

ERTUĞRUL GÜNAY'DAN DA TEPKİ

Birgül Ayman Güler'in CHP Parti Meclisi'nde söylediği "Mısır'daki darbe desteklenmelidir" sözlerini eleştiren eski Kültür ve Turizm Bakanı Günay, "12 Mart'ta Ecevit'in darbeye karşı çıktığını da, 12 Eylül'ün CHP'yi kapattığını da bilmiyor! Darbeye karşı olmak, her türlü siyasal farklılığın üstünde demokratlığın gereği olan bir tavırdır" dedi.