Mart ayında Belarus'a yaptığı ziyarette önemli kararlar aldıklarını hatırlatan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, alınan kararları da birer birer gerçekleştirdiklerini belirtti. Ziyarette alınan 'vizesiz geçişler kararının' da önümüzdeki günlerde onaylanacağını bildiren Davutoğlu, 500 milyon dolar olan dış ticaret rakamını 1 milyar dolara çıkarmak için karar aldıklarını söyledi.

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Belarus ziyaretinde vizesiz geçişler için anlaşmanın sağlandığını ve her iki ülke için de yıl başına kadar uygulamaya geçilmesini umduklarını söyledi.

Vizesiz geçişlerin iki ülke için de büyük kolaylıklar sağlayacağını vurgulayan Makey, "Bizim için temel konu, ekonomidir. Türkiye ve Belarus ekonomisi her şeyden önce uluslararası rekabet eden ekonomiler değildir. Ekonomilerimiz birbirini tamamlayan vasıftadır. Biz ticaret hacminin daha da artırılmasını arzu ediyoruz. Sayın bakan da bahsetti. Hedefimiz ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmaktır" diye konuştu.