HDP'li vekil ve hukukçulardan oluşan bir heyet, YSK Başkanı Sadi Güven hakkında, görevi kötüye kullandığı ve toplumun düzenine bozmaya kalkan kararlara imza attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP Diyarbakır Milletvekili ve HDP'li hukukçular, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusu ardından Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan HDP'li Yıldırım, "Seçim günü doğuda oylama sona erdikten bir süre sonra YSK’nin bir duyurusu ile karar değişikliğine gidildi. YSK Başkanı ve üyeleri, çok açık bir şekilde görevlerine sahip çıkmamış, kendilerini inkar edercesine referanduma gölgeyi kendileri düşürmüştür. Referandumun iptali yönünde bir karar almadıkları sürece, bu referandum toplum vicdanında meşruiyet kazanmayacaktır" dedi. 

GÜROYMAK HATIRLATMASI 

Bitlis'in Güroymak ilçesinde mühürsüz oy kullanıldığı için seçimlerin iptal edilmesi kararını hatırlatan Yıldırım, "YSK başkanı hukuka riayet etmektedir. YSK başkanı ihlallere daha sonra yaptığı açıklamalarla da devam etmektedir." diye konuştu. 

‘MEŞRUİYET OLMAYACAKTIR’

1982 anayasasını 35 yıldır meşruiyet bulamadığına dikkat çeken Yıldırım, YSK'nin itirazlar lehine alacağı kararlarla barışa hizmet edeceği ve ülkeye yarar sağlayacağını söyledi. Yıldırım, aksi halde rejim değişikliğine tekabül eden değişikliğinde meşuriyetinin olmayacağını ifade etti.

Yıldırım, "Meclis’i dün sadece 4 saat açık tutmalarının ve apar topar kapatmalarının nedeni de, meşruiyet sorunu olan referandum sonucunun gündeme gelmesini istememeleridir" diye konuştu.
Yıldırım, YSK'nin görevini kötüye kullandığı ve toplumun düzenini bozmaya hizmet edecek kararlara imza attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yıldırım, yargının ivedikle gerekli işlemleri yapmasını istedi.