Antalya'ya ilk defa 1996 yılında gelen, 2002 yılında Türk vatandaşı bir kişi ile evlenerek Antalya'ya yerleşen Rus Daria Özökten, CHP'den Kemer belediye meclis üyeliğine aday gösterildi.

Daria Özökten, yerel seçimlerde CHP'den belediye meclis üyeliğine 13'üncü sıradan aday gösterildi. Rusya'da öğretmenlik yaptığınıve ilk yıllarda Kemer'e alışmakta zorlandığını söyleyen Özökten, yaklaşık 7 yıl Kemer'de esnaflık yaptığını, son zamanlarda ise danışmanlık ve evrak takip bürosu işlettiğini belitti. Babasının Rusya'da Pravda Gazetesi'nde çalışmasından dolayı çocukluğundan beri siyasetin dikkatini çektiğini ifade eden Özökten, "Kemer'de de siyaseti önce uzaktan, sonra da yakından takip etmeye başladım. Ben kendimi 'Kemalist' diye bildim. Atatürk'ün partisi olduğu için Atatürkçü'yüm ve CHP'yi seçtim" dedi. CHP'yi seçmesindeki sebeplerden birinin de CHP'nin Kemer Belediye Başkan adayı Umut Güneş olduğunu bildiren Özökten, Güneş ve ailesini tanıdığı için kendisine inandığını anlattı.

Antalya'ya ilk defa 1996 yılında gelen, 2002 yılında Türk vatandaşı bir kişi ile evlenen 2 çocuk annesi Daria Özökten, aynı yıl Türk vatandaşlığına geçti. Moskova Devlet Üniversitesi'nden mezun olan Özökten'in, Kemer'de yabancılara yönelik danışmanlık bürosu bulunuyor.

AK PARTİ'NİN ADAYI IRİNA

AK Parti de Antalya'da, 6 yıl önce Türkiye'ye yerleşen ve 2009 yılında Türk vatandaşlığına geçen Rus Irina Balcı’yı, Konyaaltı ilçesinden birinci sıra meclis üyesi adayı göstermişti.

Kaynak: RS FM