Bir dönem HEP Genel Başkanı olan Kürt siyasetçi Feridun Yazar Ankara'da yaşamını yitirdi. Halkın Emek Partisi (HEP), 1990-93 arasında faaliyet göstermişti.

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden HEP Genel Başkanlığı da yapan Feridun Yazar, Ankara'da yaşamını yitirdi. Yazar, bir süredir yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Yazar'ın vefat haberinin alınmasından sonra yakınları ve sevenleri hastaneye geldi. Yazar'ın cenazesi bugün öğlen saatlerinde Urfa'ya götürülecek.

Yazar'ın yıllarca mücadele yürüttüğü siyasi geleneğin devamı olan DBP ve HDP tarafından düzenlenecek cenaze töreninin ardından Yazar'ın doğduğu köy Küçükördek'te son yolculuğuna uğurlanacak.

HDP URFA ADAYIYDI

"Feridun Yazar’ın mücadelesi hep yaşayacak" diyerek bir açıklama yayınlayan HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ şunları ifade etti: "12 Eylül karanlığında Diyarbakır Cezaevi'ni şafaklandıran; zorlu yıllarda ilkelerinden taviz vermeden özgürlük ve eşitlik için mücadele eden; son olarak partimize yönelik baskı ve saldırıların iyice yoğunlaştığı bir dönemde, 1 Kasım 2015 seçimlerinde Urfa milletvekili adayımız olarak sağlık sorunlarına rağmen çalışmalarda yer alan Feridun Yazar'ın anısı demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemizde hep yaşayacak."

FERİDUN YAZAR KİMDİR?

1944 yılında Urfa'da doğan Yazar, 1971'de Devrimci Doğu Kültür Ocakları (DDKO) davasından Diyarbakır Cezaevi'ne girdi. 1977'de CHP'den Urfa Belediye Başkanı seçildi. 12 Eylül 1980'de görevden alınıp iki yıl cezaevinde kaldı. 1988'de SHP Urfa İl Başkanı oldu. SHP'den 7 milletvekili ihraç edilince istifa eden 12 il başkanı arasındaydı. Daha sonra HEP Genel Başkanlığı görevi yürüten Yazar, 1998'de TMY'nin ünlü 8. maddesinden tekrar cezaevine girdi. DTP'nin de kuruluş aşamasında yer alan Yazar, iki kızından birini, 17 Ağustos depreminde Yalova'da kaybetti. Yazar, en son 1 Kasım genel seçimlerinde HDP'den Urfa milletvekilli adayı olmuştu.