İSTANBUL- BDP Bahçelievler İlçe Örgütü, parti binasına bırakılan patlayıcı madde ve tehdit notuna karşı basın açıklaması yaptı. Parti binası önünde yapılan açıklamaya, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak da katıldı.

BDP İlçe Başkanı Memduha Biçerman, yaptığı açıklamada, "Provokatör ve barış düşmanları, dün Antep'te, bugün de burada işbaşı yapmışlardır. Amaç gerginleşen ortamı daha da germek, olabilecek barış ve huzur ortamını zehirlemek, halkları karşı karşıya getirmektir" dedi.

Bu saldırılara, özgürlük ve demokrasi mücadelesini yükselterek yanıt vereceklerini söyleyen Biçerman, halkların kardeşliği şiarından vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Biçerman, "Bu ülkenin huzuruna ve barış ortamına kast eden lanet saldırıyı kınıyoruz" dedi.

'ŞİMDİYE KADAR ÇOK SAVAŞ KARARI ALDINIZ'
Sebahat Tuncel ise halkın Ramazan bayramını kutlayarak konuşmasına başladı. Tuncel, kin, nefret söylemleri ve savaşlar nedeniyle bayramı kutlayamadıklarını söyledi.

Bahçelievler binasına yönelik saldırıyı hatırlatan Tuncel, daha önce de Zeytinburnu'nda, dün Antep'te parti binalarına saldırı düzenlendiğini kaydetti. Tuncel, Antep'teki bombalı saldırıyı kınadı ve saldırının aydınlatılması gerektiğini söyledi.

"Bu saldırı ile halklar arasında düşmanlık bekleniyorsa bu kısmen başarıya ulaştı. Daha ne olduğunu bilmeden BDP ilçe binalarına yapılan saldırılar, bunu gösteriyor" diyen Tuncel, bu coğrafyada onlarca farklı kimlik ve kültürün yaşadığını kaydetti.

Sebahat Tuncel, savaşın temel nedeninin, özellikle Kürt halkıyla birlikte yaşamanın becerilememesi olduğunu söyledi. "Bu ülkede 30 yıldır savaş yaşanıyor. 30 yıldır bu ülkeyi yönetenler Türkiye halklarını savaşın içine çekiyor" diyen Tuncel, Türkiye'de yaşanan sorunun terör sorunu olmadığını, bir halkın kendisini var etme sorunu olduğunu dile getirdi. Tuncel, "Devlet Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan 20 milyon halkın kolektif haklarını gasp etmiştir" dedi.

Kürtlerin, Türkiye halklarıyla birlikte yaşamak istediğini ifade eden BDP'li Tuncel, devletin yapması gereken tek şeyin, barış kararı almak olduğunu dile getirdi. Tuncel, "Şimdiye kadar çok savaş kararı aldılar. Bir defa da halkların kardeşliğinden yana karar alsınlar. Bu kadar kan yetmedi mi? Barışmak için daha ne bekliyorsunuz? Daha ne kadar insan, gerilla, asker, sivil, daha ne kadar kan gerekli bu savaşın bitmesi için. Biz edi bese diyoruz, artık yeter."

"Kürtler kardeşimiz" deyip diğer yandan Kürt halkının terörist ilan edildiğini kaydeden Tuncel, barış olmadığı sürece sokakta linç girişimlerinin devam edeceğini söyledi.

TOPLUMSAL SORUNLAR TÜRK-KÜRT ÇATIŞMASINA DÖNÜYOR
Tuncel, toplumsal bir sorunun Türk-Kürt çatışmasına döndüğünü belirterek, Ayazma örneğini verdi. Linç girişimleri için yetkililerin "olay siyasi değil" açıklamasına da tepki gösteren Tuncel, "Nedeni siyasi olmayabilir, ama sonucu siyasidir" dedi.

Tuncel, şöyle devam etti: "Türkler ve Kürtler hiç olmadığı kadar bir birinden ayrıştı, halk bir birinden koptu. 90'lı yıllarda bile Türklerle Kürtler duygu olarak bu kadar bir birinden ayrılmamıştı."

Linç politikalarının sahibi olanların barışçı, Barış ve Demokrasi Partisi'nin terörist olarak gösterildiğini söyleyen Tuncel, son günlerde milliyetçi hava yaratıldığını ifade etti. Sebahat Tuncel, "BDP'yi kapatabilir, milletvekillerini tutuklayabilirsiniz. Yapmadığınız şey değil. Peki çözebildiniz mi? Gerçekleri gizleyerek bu işi çözebiliyor musunuz?" diye sordu.

Tuncel, terörle mücadele adı altında ırkçılık, milliyetçilik, kardeş kavgası yaratıldığını ifade etti.

YANGINA BENZİNLE GİDİYORLAR
Tuncel, ülkeyi yönetenlerin yangına benzinle gittiğini söyledi, farklı kimliklere, Kürt halkının iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Tuncel, çözümün diyalog ve müzakerede olduğunu belirtti, "Kürtlerin temsilcisi hala Ankara'da çözüm arıyor. Kürtler demokratik siyasetin dışına itilirse bugün yaşanan felaket daha da derinleşir" diye ekledi.

Sebahat Tuncel, "Ne olursa olsun ilçe binalarımız açık kalacak, biz demokratik siyasette ısrarcı olacağız" diye konuştu. (ETHA)