CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’a yönelik “Bir alyansla yola çıkıp dünyanın en zengin siyasetçisi olan Cumhurbaşkanı adayı” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve mal varlığını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, “İşte benim bütün servetim bu yüzük. İstanbul’a hizmete hazırım diye yola çıkan Recep Tayyip Erdoğan. Parmağında da yüzük. Bunu bütün milletimin gözünün önüne getirmek istiyorum. Şu anda ise serveti hesaplanamaz durumda. Ne bereketli yüzükmüş bu" dedi.

Koç, Erdoğan'ın mal varlığı hakkında 'Paranın haddi hesabı yok' diyerek şunları söyledi:  Nasreddin Hoca’nın bir kazan hikayesi gibi bu yüzük. Paranın haddi hesabı yok. Sıfırlıya sıfırlıya bitmiyor paralar. Bir alyansla yola çıkıp dünyanın en zengin siyasetçisi haline gelen bir kişinin cumhurbaşkanlığı adaylığından bahsediyoruz. Duygu sömürüsü bol, inanç sömürüsü bol ama rabbena hep bana.” dedi.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde bir mitingi sırasında parmağındaki yüzüğü çıkarmış ve “Bu benim tek mal varlığım” demişti.