Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından,  "Anayasa çalışması için her parti birer kişi görevlendirecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezi’ne gitti.
 
Yıldırım Başbakan olduktan sonra ilk kez genel merkez binasında CHP'yi ziyaret etti.
 
Yıldırım’la gerçekleştirdiği zirvenin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, “Verimli bir toplantıyı gerçekleştirdik. OHAL ve KHK ile ilgili düşünce ve endişelerimizi sayın Başbakan’a aktardık. Kendileri not ettiler.”dedi.

Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinin ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım’ın, açıklamaları şöyle:

“OHAL uygulamasının ardından hükümetimizin çıkardığı KHK’lar hakkında Sayın Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Sayın Genel Başkan bana endişelerini iletti. Bunları not aldım. Kendisinin endişelerini dikkate alacağız. Önemli olan süratle OHAL’e sebep olan şartların kaldırılması.
 
Görüşmelerimiz devam edecek. Ülkemizde darbe girişimlerinin yakın bir olmaktan çıkarılmasına dair ortak bir irademiz var. Daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine parti başkanları olarak bir araya gelmiştik. Orada kapsamlı bir anayasa değişikliğinin yapılması ve acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatının sağlandığı değişiklik konusu gündeme gelmişti. Ak Parti, CHP ve MHP olarak Anayasa çalışmaları için birer arkadaş görevlendireceğiz.”

Başbakan Yıldırım, CHP'nin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.
 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan liderler zirvesinde yargıyla ilgili mini anayasa paketi için uzlaşma sağlanmıştı.