AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım,  “Kaymak gibi yollar yaptık. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Siz siz olun, kurallara uyun. Çünkü yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Değerli kardeşlerim, tabii bütün bu kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 65. Hükümet’i kurduğumuz günden bu yana yaklaşık 1 ay oldu.

Yarın 1 ayımızı tamamlıyoruz. Türkiye’nin meselelerini çözmek için canla başla, hükümet olarak, bakanlarımız olarak, meclis grubumuz olarak çalışıyoruz.

Daha önceki hükümetlerdeki gibi birinci önceliğimiz demokrasiyi geliştirmek, hukuk devletinin yerleşmesini sağlamak, vatandaşımızın refahını, mutluluğunu sağlayacak tedbirleri almak.

Hükümetimiz ve bütün kurumlarımız heyecanla Türkiye’yi daha da ileri götürmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Savunma sanayine son 14 yılda aktardığımız kaynak miktarı tam 30 milyar dolar. Peki ne yaptık? Yerlileştirme ve millileştirmeye önem verdik. Yerlileştirme tek başına yetmez, millileştirme de çok önemli. Her alanda olduğu gibi savunma sanayinde de yeterliliğimizi artırmamız, güvenlik için olmazsa olmazdır. Kendi insansız hava aracımızı artık yapabiliyoruz.

Şimdi teçhizatlı, silah donanımlı olanını yapmaya başladık. Tankımızı yapıyoruz, milli piyade tüfeğimizi yapıyoruz, yetmez, bölgesel uçak projesini yapıyoruz. Helikopterlerimizi yaptık, uçuruyoruz. Yerlilik oranını yüzde 20’den aldık, 60’ın üzerine çıkardık.

İşte Türkiye’nin gelişmesi bu. Güçlü millet, güçlü orduyla ancak mümkündür. Türkiye’yi güçlendiriyoruz, ordumuz da güçleniyor, dostlarımıza güven veriyor, düşmanlarımıza da korku salıyor. Bundan sonra yapacaklarımız bununla sınırlı değil.

Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ve önümüzdeki 2023 sürecinde inşallah bölgesel uçağımızı semalarımızda uçuracağız. Kuyruğunda Türk malı yazan uçağımızı uçuracağız.

Gençler, evelallah, Allah da bizden yana, millet de bizden yanadır. Hiç merak etmeyin. Değerli kardeşlerim, demokratik istikrar ile ekonomik istikrar birlikte gelişiyor. Türkiye büyüyor, kalkınıyor.

Dünya ekonomileri gittikçe daralıyor. Her ülkede büyüme ekside. Ancak Türkiye bütün bu olumsuzluklar içinde 2016’nın ilk dört ayında dünyanın en fazla büyüyen 5 ülkesi arasına girmeyi başardı. Bu başarı bu kadroların başarısıdır.

Bütün bu umut verici gelişmelerin arkası iki kelimede gizli. Güven ve istikrar. 2023 hedeflerine emin adımlarla gidiyoruz. Millet güçlü olacak ki devlet güçlü olsun. Devlet güçlü olacak ki millet güçlü olsun. Türkiye’nin ekonomisini şaha kaldırdık, rekor üstüne rekorları kırdık.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda karar aldık. Yakında size getireceğiz. Dedik ya, üreten, istihdam oluşturan, yatırım yapan, ihracatı artıran, pastayı büyütüp adilce paylaşan bir ekonomi. Mali disiplinden vazgeçmeden, gerçek ekonomiyi büyütecek tedbirler alıyoruz. Yatırımcının önündeki kırtasiye işlerini kaldırıyoruz. Yatırımcının önüne türkuaz halı seriyoruz.

Yatırım ortamının iyileşmesiyle ilgili ezber bozan düzenlemeler geliyor. Nitelikli beyin göçünü geri döndürecek tedbirler alıyoruz. Uzmanlaşmış insanlar için oturma izni, çalışma izni, vatandaşlık da dahil olmak üzere her türlü kolaylığı sağlayacağız. Türkiye’ye daha fazla yatırımcı gelmesini, iş yapmasını sağlayacağız.