Başbakan Binali Yıldırım, “Ekonomimiz dimdik ayakta. Darbe sadece ekonomimizde şöyle bir etki yaptı; Rusya ile uçak krizi olduğu zaman ekonomik göstergelerde ne kadar değişim olduysa bu hain darbe teşebbüsünden sonra da o kadar değişim oldu.
 
“Dolayısıyla Türk ekonomisi, bankacılık sistemi, bu çok büyük bir hainlik, çok büyük bir olay, hiç tınmadı bile, tıkır tıkır bütün sistem çalıştı. Ekonomi, bankacılık sistemi tıkır tıkır işliyor” dedi.

Başbakan Yıldırım, 26 Ağustos'ta kullanıma açılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'de inceleme yaptı. Yıldırım yaptığı incelemeler sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu.
 
Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;
 
(Yavuz Sultan Selim Köprüsü) 26 Ağustos'ta bu muazzam eserin açılışında hep beraber olacağız. Bu eserler Türkiye'nin geleceğini gösteriyor, bu eserler Türkiye'nin 2023 hedeflerine kararlılıkla devam ettiğini gösteriyor.
 
Her ne kadar ‘FETÖ terör örgütü, FETÖ bölücü terör örgütü’ ülkemize zarar vermeye gayret etse de milletimizin sağlam iradesiyle evelallah bunların üstesinden geldik, gelmeye devam edeceğiz ve ülkemize, milletimize yakışan eserleri kazandıracağız.
‘FETÖ’ gibi örgütlerin üstesinden geldik.
 
 Ekonomimiz dimdik ayakta. Darbe sadece ekonomimizde şöyle bir etki yaptı; Rusya ile uçak krizi olduğu zaman ekonomik göstergelerde ne kadar değişim olduysa bu hain darbe teşebbüsünden sonra da o kadar değişim oldu.
 
Dolayısıyla Türk ekonomisi, bankacılık sistemi, bu çok büyük bir hainlik, çok büyük bir olay, hiç tınmadı bile, tıkır tıkır bütün sistem çalıştı. Ekonomi, bankacılık sistemi tıkır tıkır işliyor.
 
Vatandaşlar darbeden sonraki ilk mesai günü 2,5 milyarlık dolar bozdurdu, bankalara yatırdılar. Bugüne kadar ise 11 milyar dolar, yani nereden bakarsan 30 milyar liradan fazla parayı bankalara getirdi, yatırdılar. Döviz bozdurarak....
 
Vatandaş sadece bu hain darbe girişimini bastırmakla kalmadı, Türk ekonomisinin de bu darbeden etkilenmemesi için gereken her türlü katkıyı sağladı. Böyle bir millet, dünyada yok. Aziz Türk milletinin bir ferdi olmaktan, bir kez daha bu yaşadıklarımızı gördükten sonra gurur duydum.
 
Düzgün çalışan, namusuyla işini, gücünü yapan, terör örgütüne bulaşmamış ama hasbelkader onlara mal vermiş, iş yapmış, bunların endişe etmesine gerek yok. Bunlarla ilgili bizim herhangi bir takibatımız olmaz.

Elimizde liste var. Bu terör örgütünün finans ayağını oluşturan, iş alemindeki temsilcileri belli. Bunlara yoğunlaşacak. Türkiye'de 700 binin üzerinde firma var. Bunların sayısı çok az, öyle binler bile ifade etmiyor, daha az sayıda. O yüzden iş aleminin tedirgin olmasını gerektirecek bir şey yok. Biz neyi, nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Yaşın yanında kuru da yanmayacak.
 
26 AĞUSTOS 2016'DA AÇILACAK
 
Avrupa yakasında Sarıyer'in Garipçe mahallesi ile Anadolu yakasında Beykoz'un Poyrazköy semtlerini birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Köprüsü üzerinden hızlı tren de geçecek.

Trafiği rahatlatması beklenen köprü 26 Ağustos 2016'da resmen kullanıma açılacak.