TBMM’ye gelen ziyaretçilerine yasak konulan HDP haftalık grup toplantısını HDP sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen tek başına yaptı.

Milletvekilleri de meclis yönetimine tepki göstererek grup salonuna gitmedi.

Gündemdeki konuları değerlendiren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, en son milletvekili kalana kadar gerçekleri halka söylemek için konuşacaklarını vurgulayarak, "İçeriye girişi de engelleseniz, milletvekillerini de tutuklasanız sözümüzü söylemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

CHP’nin başkanlık tartışmasına dair açıklamalarına değinen Bilgen, “Ne oldu ki şimdi teklifi görmek istediğinizi söylüyorsunuz. Ne göreceğinizi bilmiyor musunuz? Siz baştan kaybettiniz. HDP'nin dışlanmasına 'hayır' deseydiniz bugün siz dışlanmazdınız.” İfadelerini kullandı.

Bilgen, geçen hafta grup toplantısında atılan sloganlar gerekçe gösterilerek kapıda kaydı bulunan 300 civarındaki ziyaretçinin Meclis'e girişine yasak getirildiğini söyledi.



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısı için gönderdiği mesajının avukatlara verilmediğini kaydeden Bilgen, şöyle devam etti:

'İSTİYORLAR K HERKES KENDİLERİNE MAHKUM OLSUN'

"Biz bu tabloyu elbette gayet net biçimde okuyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana alınamamış intikam, öfke ve nefretin bedelini başta eş genel başkanlarımız olmak üzere milletvekillerimizden çıkarmaya çalışıyorlar. Onların iki satır mesajından, posterlerinden korkuyorlar. Nasıl bir ülke istediklerini aslında sadece Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlük seçimiyle ilgili sergiledikleri tutum göstermeye yetiyor. Sivil toplum örgütleri geldiler ama kapıdan giremediler. Yüzlerce derneğin kapısına bir anda mühür vuruyorlar. İçlerinde yardım dernekleri var. Belli ki dayanışma çalışması yürüten derneklerden rahatsızlar. İstiyorlar ki herkes kendilerine mahkum olsun."

‘ÇIKMAK İSTİYORSANIZ NATO'DAN DA ÇIKABİLİRSİNİZ’

"Adeta herkese savaş açmış durumda. Bir hafta önce Anıtkabir'de güvenlik olmadığı için milletle birlikte yürüyemeyenler, Irak ve Suriye'ye yürümeye çalışıyorlar. Bu topraklar yeterince kan gördü" İlla çıkmak istiyorsanız NATO'dan da çıkabilirsiniz. İlla ayrılmak istiyorsanız Avrupa Konseyi'nden de ayrılabilirsiniz. Avrupa Birliği'ne tekme atabilirsiniz ama bu kararı halka sorarak yapın. Yoksa, bedelini halka ödetmeye asla hakkınız olmayacak.”

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

Avrupa ile yaşanacak krizin bedelinin Rusya ile yaşanan krize benzemeyeceğini söyleyen HDP'li Bilgen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ellerindeki "ByLock" kullanıcı listesinde kimler varsa bir an önce açıklaması çağrısında bulundu.

Bütün yaşananların başkanlık arayışı için olduğunu bütün dünyanın gördüğünü belirten Bilgen, yeni anayasaya ilişkin dört partinin eşit katıldığı komisyondan CHP ve MHP'nin, "başkanlığı asla konuşmayız" diyerek masadan kalktığını anımsattı.

CHP’YE ELEŞTİRİ

Bilgen, "Ne oldu ki şimdi teklifi görmek istediğinizi söylüyorsunuz. Ne göreceğinizi bilmiyor musunuz? Siz baştan kaybettiniz. HDP'nin dışlanmasına 'hayır' deseydiniz bugün siz dışlanmazdınız. Televizyonlarda 'iki partili komisyon kurulacak' diye alt yazı geçiyor, ana muhalefet partisi de buraya dahil olmak için, kapıdan alınmazsa bacadan girmek için çaba sarf ediyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta yapılan grup toplantısında slogan atan vatandaşların Meclis'e alınmamasını protesto eden HDP yönetimi, salona giren bazı vatandaşları ve polisleri de salondan çıkararak, grup toplantısını izleyicisiz gerçekleştirdi.