CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, yolsuzluklara ilişkin soru önergesinin sansürlenmesi girişiminin tartışmaları sürerken, yolsuzluk iddialarına ilişkin yasama denetimine ilişkin bir sıkıntı daha yaşandı.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın yolsuzluklara ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi, başkanlık tarafından işleme alınmadı.

Yılmaz soru önergesinde, "Bilal Erdoğan ve diğer kişilerle ilgili yolsuzluk ve rüşvet kapsamındaki soruşturmalar hukuk dışı müdahalelerle neden engellenmiştir; mahkeme kararlarının uygulanmaması, savcının elinden dosyanın alınması, Emniyet'te soruşturmayı yürüten emniyet müdürlerinin görevden alınmaları, yargıya müdahale değil midir; Bilal Erdoğan ve aralarında işadamlarının da olduğu 41 kişinin ifadesini dahi alamayan yargı bağımsız mıdır? 'Devlet içinde paralel yapılanma var' diyerek yasadışı bir yapının var olduğu Başbakan tarafından belirtilmiştir. On bir yıllık iktidar döneminde bu yasadışı yapılanma tespit edilmemiş midir" sorularını yöneltmişti.