Bu vekilin ömrünün yarısı cezaevinde geçti…

BDP desteği ile Van’dan milletvekili seçilen ve halen cezaevinde bulunan Kemal Aktaş ‘’Beynim dışarıda, kalbim zindanda olacak’’ dedi. 53 yaşındaki Aktaş, 24 yıl cezaevinde yattı.

Seçimlerde BDP desteği ile Van’dan bağımsız olarak milletvekili seçilen ve halen Diyarbakır D Tipi cezaevinde bulunan  Kemal Aktaş ‘’Beynim dışarıda, kalbim zindanda olacak’’ dedi. Hayatının 24 yılın cezaevlerinde geçiren  Aktaş, tahliye edildiği takdirde TBMM’ye gelecek.

Milletvekili seçilmesinin ardından avukatları aracılığıyla bir mesaj yayınlayan Aktaş ‘’Nereye gidersem gideyim, bir yanım hep zindanda oldu ve olacak.. Ben Meclis'e sanıldığı gibi özgür biri değil, bir tutsak olarak gideceğim. Beynim dışarıda olsa bile, kalbim hep zindanda atacak’’ dedi.

24 YIL CEZAEVİ
1958 yılında Urfa'nın Suruç ilçesinde doğan  Aktaş, ilkokulu Urfa Akçakale’de, ortaokulu Gaziantep Kilis’de, liseyi de Urfa Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümünde okudu.  Urfa'da Devrimci Demokratik Kültür Derneğinde faaliyete başladı.

1980 yılında tutuklanan  Aktaş, PKK ana davasından idam cezasına çarptırıldı. 7 yıl Diyarbakır, 2 yıl Eskişehir, 9 yıl Aydın, 4 yıl Konya cezaevi olmak üzere 22 yıl cezaevinde kaldı. 2001'de tahliye edildi. 2002’de HADEP’de politika yaptı.2005’de DTP kurucusu oldu. 2009’da "KCK" davasından tutuklandı. Halen Diyarbakır D Tipi cezaevinde bulunuyor.  Aktaş, Van’dan 65 bin oy ile milletvekili seçildi.

GAZETEPORT