Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, İmralı Adası'na giderek görüştüğü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mesajlarını kamuoyuyla paylaşan Mehmet Öcalan'ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Beştaş, Duvar’a yaptığı açıklamalarda Kürt sorununun çözümü konusunda Abdullah Öcalan’ın rolüne dikkat çekti ve görüşmenin gerçekleşmiş olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

HDP Adana Milletvekili Beştaş'ın yorumu şöyle:

'ÖCALAN’LA YAPILAN BU GÖRÜŞME SON OLMAMALI'

“Dün gerçekleşen görüşme bir ilk adım olması açısından önemlidir. Bu kör şiddetin kimseye kazandırmayacağı, daha çok insanın canına mal olacağı mesajını verdiğini görüyoruz. Sayın Öcalan’la yapılan bu görüşme son olmamalı. Yeni bir çözüm süreci daha kısa vadede yeniden hayata geçebilir. Türkiye halkları olarak en gür sesle bu talebi dile getirmeliyiz.

'YENİ BİR SÜREÇ BAŞLAYABİLİR YÖNÜNDE İŞARET ALIYORUZ'

“Şöyle bir mesaj aldık, 2013’te başlayan ve 2015’e kadar devam eden sürecin arkasında durduğunu ve yeni bir görüşmeye açık olduğunu da anlıyoruz. Yine kendisinin açıkladığına göre iki kişi ile görüştüğünü anlıyoruz, yeni bir süreç başlayabilir yönünde işaret alıyoruz.

'ÖCALAN’IN ÇAĞRISI DEĞERLİDİR'

Devlete şu çağrıda bulunabilirim. KCK’nin yeni bir sürecin başlaması için Öcalan ile görüşmenin yapılmasını isteyen çağrısı ortadadır. Bunu değerlendirmeleri lazım. Hükümet daha çok insanı işten atarak, tutuklayarak, belediyelere kayyım atayarak bu süreci daha fazla götüremez. Türkiye’yi ileriye götüremez bu uygulamalar. Öcalan’ın çağrısı değerlidir. Hükümetin bunu dikkate alması gerekiyor.”