Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İmralı süreciyle ilgili olarak, "İmralı da olumlu" değerlendirmesini yaptı.

Atalay, "Kısa sürede kan durursa, terör psikolojisi ortadan kalkar, silah bırakma ve diğer konuları görüşmek daha kolay olur" dedi.

Bakan Binali Yıldırım ile birlikte KKTC'ye giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Atalay'ın görüşleri özetle şöyle:

"İMRALI DA POZİTİF"

Somut yürüyen süreçle ilgili çok açıklama yapmıyoruz. Süreci zedeleyecek şeylerden kaçınmak lazım. Yoksa somut şeyler yapıyoruz. Her kesimde olumlu bir hava var. İmralı da dahil. İmralı da pozitif. Artık bu konu çok olgunlaşmış durumda. Bazen toplumsal konular böyledir. Her kesimde çözülebileceği umudu artıyor. Psikoloji o yönde gelişiyor. BDP kesiminde de bu konuda pozitif beklentiler var. İmralı da dahil. Örgüt kesiminde de Avrupa kesiminde de bazen farklı yönde açıklamalar olsa da her manada genel anlamda olumlu bir hava var. Yürüyen tek çalışma bu görüşme süreci değil.

"ARABULUCU ÜLKE YOK"

Entegre bir strateji. Uluslararası boyutları var. Kuzey Irak boyutu var. Bunun hepsini devreye sokma yönünde çabalar var. Daha işin başındayız. Arabuluculuk anlamında üçüncü bir ülke söz konusu değil. Kuzey Irak'la zaten evvelden bu yana süren çalışmalar var. Avrupa'yı daha fazla desteğe çağırdık.

"HEDEF SİLAH BIRAKTIRMAK"

Şu anda her kurumumuz kendi üzerine düşeni yapıyor. Temel hedef silah bıraktırmak. O hedef oradan bir sapma yok. Çözüm süreci diye o yüzden diyoruz. Onun için her çalışmada olabileceği gibi alternatif senaryolar var. Biraz daha başlardayız. Biraz beklemek lazım. Noktasal açıklamaları hemen beklememek lazım. Bu rüzgar çok iyi bir rüzgar. Kimse karşısında duramaz. (Gazeteport)