HDP heyeti İmralı’ya Öcalan’la 18. kez görüşmeye giderken, Beşir Atalay çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay: 'Daha somut, yeni bir yol haritası’ üzerinde çalışma kararı aldıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kanal 7 televizyonunda soruları yanıtlarken, çözüm sürecinin geleceğiyle ilgili olarak bir ‘tıkanma yaşanmadığını, diyalogların sürdüğünü’ söyledi.

19 Mayıs’ta Başbakan Erdoğan’la hükümet ve parti üyelerinin katıldığı toplantıyı anımsatan Atalay, “Sayın Başbakanımızın başkanlığında son dönemlerin en kritik toplantılarından birini yaptık. Daha somut, yeni bir yol haritasının üzerinde çalışılması, sonuca doğru daha hızlı adımlar atılması kararlaştırıldı" dedi.

HDP ile geçen hafta içinde tekrar görüştüklerini anımsatan Atalay, "Görüşmenin özü şudur. Daha somut, tarihleri belli, sona doğru gidiş için yol haritası, bunun üzerinde çalışıyoruz. Bir yandan da olan gelişmelere karşı güvenlik güçlerimiz kararlılıkla müdahale ediyor ve edecek" açıklamasında bulundu.

'Karşılıklı iradede bir zayıflama görmediklerinin' altını çizen Atalay, “Önemli çalışmalar ve önemli görüşmelerimiz oluyor. Karşı tarafta inişler, çıkışlar oluyor. Oralarda bazen kendilerinin de denetlemeyeceği şeyler oluyor, olabilir." dedi.

"İmralı'da Abdullah Öcalan'da da bu kararlılık var mı?" sorusuna da "Diyaloglarda bir kesinti yok, herhangi bir sapma yok. Her şey normal seyrinde gidiyor" yanıtını verdi.