İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, açıklamalarda bulundu.

Murat Hazinedar’ın açıklaması şöyle:

“Milletin verdiği emaneti ancak millet alır. Beşiktaş halkının emanetini temsil ediyorum. CHP'nin en yüksek oy almış şehrin belediye başkanıyım. Herkesin büyük bir iştahla baktığı şehrin belediye başkanıyım. Değil ben, ailemde, sülalemde hiç bir cemaate mensup tek bir kişi bulamazlar.

Bu terör örgütünün organizasyonuyla hiç bir şekilde işimiz olmamıştır. Ne şahsımın ne de ailemin. Bu soruşturma aynı zamanda eşime, evladıma da yönlendirilmiştir. Pasaportları ellerinden alınmıştır. Aileleri bu işe karıştırmayın. Belediye başkanı sıfatımla ilgili hakkımda tek bir soruşturma açılmamıştır. 16 müfettiş ve teftiş görevlesi geldi belediyeye. Tek bir şey bile bulamadılar. Vesayetin kötüye kullanımı örneğinin bir çoğunu birlikte yaşadık. Atatürk devrimlerinin milli ve manevi değerlerle birlikte en güzel yaşandığı şehrin belediye başkanıyım. Battal İlgezdi'nin görevden alındığı tarihe kadar hakkımda açılan bütün davalara takipsizlik verildi. Ama 1 Aralık'tan sonra belediyeye 16 müfettiş gönderildi.Bu soruşturma aynı zamanda evladıma ve eşime de yöneltildi. Eşim ve oğluma yurt dışı yasağı verildi."

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in Anayasa'nın 12’ nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda bugün görevden uzaklaştırıldıkları belirtilmişti.”