KCK Yürütme Konseyi Bese Hozat, "PKK kırsal kesimlerde ve şehirlerde eylemlerini arttıracak ve yoğunlaştıracak. Kuzey Kürdistan'da ve Türkiye'de eylemlerimizi daha da radikalleştirme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Hozat, Almanya'da sosyalist günlük gazete Junge Welt'te Peter Schaber'in sorularını yanıtladı.

Hozat'in gazeteye verdiği söyleşinin bir kısmı şu şekilde:

"Türk devleti Kürtlere yaklaşık yüz yıldan beri Genozid (soykırım) uygulamaktadır. Barış süreci ile birlikte PKK ile diyalog kurulmaya çalışıldı. Ancak devletin politik çözüm için somut bir projesi yoktu. Barış süreci durdurulduğundan bu yana saldırılar daha da şiddetlendi. En büyük katliam ise Ankara'da 103 kişinin hayıtını kaybetmesi oldu.

Barış süreciyle AKP'nin kendi iktidarı ve gücünü sağlamlaştırmak için yola çıkılmıştı. Barış süreci boyunca AKP devletin bütün aygıtlarını kullanarak güç alanlarını genişletmek ve hakimiyetini elde etmek için kendi çıkarları için kullandı. Barış sürecinde hatta savaş hazırlıkları bile yapıldı. Kürdistan'da çok sayıda polis ve askeri istasyonlar inşa edildi. Koruculuk sistemi yeniden tasarlandı askeri amaçlı hizmetlerde artış oldu. 

Aynı zamanda bu süreçte Kürtler Kürdistan'da örgütlenme ve demokratik özerklik sisteminin inşası açısından büyük adımlar attılar. Suriye'nin Kuzeyinde bugünkü Rojava'da devrim yaşandı. Burada demokratik kanton sistemi oluşturuldu.

YPG öncülüğünde Suriye'de IŞİD'e karşı büyük bir mücadele yürütüldü. Bu durum AKP'yi çok korkuttu. Çünkü AKP ve IŞİD stratejik müttefikti. Her ikisi de ayni ideolojiyi benimsemektedir. Bu durum Kuzeydeki  Kürtlere ilham oldu. Kürtlerin Rojava'da özerklik ilan etmesi Türk devletini rahatsız etti. PKK'yi zayıflatmak, kuzeyde Kürtlerin kazanımını durdurmak için AKP savaş başlattı.

(Kaynak: ODA TV)