Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin eleştirilerini yanıtladı.

Paris'te üç Kürt kadın siyasetçinin suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını söyleyen Bozdağ, Ömer Güney hakkında terör örgütü üyesi olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde kasten adam öldürmeden soruşturma yürütüldüğünü kaydetti.

Yürütülen soruşturma kapsamında Fransa adli makamlarından adli yardım talebine henüz yanıt verilmediğini öne süren Bozdağ, MİT'in olayla ilişkilendirilmesine ise tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, uzunca zamandır bölücü terör örgütüyle mücadele etmektedir. Mücadelesini hukuk içerisinde yapmaktadır. Hukuk devletinin gereklerine uygun olarak mücadelesini sürdürmüştür. Bundan sonra da sürdürecektir. Devletin herhangi bir biriminin, organının hukuk dışına çıkması söz konusu değildir.

Paris'te öldürülen kadın teröristlerle ilgili MİT'in veya diğer birimlerin isminin karıştırılması tamamıyla bir iftira kampanyasıdır. Maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını, bu katilin arkasındaki gerçek azmettiriciler kimse bunu Türkiye ve dünya kamuoyunda deşifre edilmesi için soruşturma devam etmektedir. Ortaya gerçekler çıktığı zaman bunlar paylaşılacaktır. Bu konuda herhangi bir gevşeme söz konusu değildir. Bütün imkanlarla bu soruşturma yürütülmektedir."