Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanyalı mevkidaşına yanıtında 'Türk yargısı tartışmasız Alman yargısından daha adil, tarafsızdır' iddiasında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanyalı mevkidaşı Heiko Maas'ın Türkiye'de tutuklanan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakılmasını istediği mektubuna yanıtında "Kusura bakmasınlar Türk yargısı tartışmasız Alman yargısından daha adil, daha bağımsız, daha tarafsız bir yargıdır" dedi.

Bozdağ'ın açıklaması şöyle: "(Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'ın gönderdiği mektup) Bakan diyor ki 'Deniz Yücel'i, serbest bırakmazsanız adil yargılanma yaptığınıza biz inanmayız', bir Adalet Bakanı böyle bir cümle kurabilir mi? 'Adil yargılama ancak o serbest bırakılırsa olur.' Bir yandan yargı bağımsızlığı diyor, öte yandan da Türkiye'nin Adalet Bakanı'ndan 'Yargıya müdahale edin, eğer müdahale etmez, serbest bıraktırmazsanız biz sizin yargınızın adil olduğuna inanmayız' diyor. Kusura bakmasınlar Türk yargısı tartışmasız Alman yargısından daha adil, daha bağımsız, daha tarafsız bir yargıdır."