Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, PKK lideri Abdullah Öcalan'la geçmişte devlet görevlilerinin görüştüğünü belirterek gelecekte de ihtiyaç duyulursa görüşülmesinde sakınca olmadığını söyledi

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gündemdeki konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bozdağ, Abdullah Öcalan ile ihtiyaç olursa görüşülebileceğini bunda bir sakınca olmadığını belirtti. Bozdağ ayrıca özel yetkili mahkemelerin de geçici olduğunun altını çizdi.

 

"ÖCALAN'LA GÖRÜŞÜLEBİLİR"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Öcalan ile değişik zamanlarda değişik devlet görevlilerinin görüştüğünü belirterek, ''Bu görüşmeler suç da değildir. Ülkenin ihtiyacı, yararı varsa geçmişte görüşüldüğü gibi gelecekte de görüşme ihtiyacı duyduğunda Öcalan ile görüşülmesinde herhangi bir sakınca yoktur'' dedi.

 

"ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER GEÇİCİ"

Özel yetkili mahkemelerin varlığının kalıcı değil geçici olduğunu ifade eden Bozdağ, ''Çünkü demokratik hukuk devletlerinde böylesi istisnai mahkemeler olmaz. İhtiyaç kalmadığı zaman mahkemelerin kaldırılmasını zaten Türkiye tartışmayacaktır bile. Gönül rahatlığıyla kaldıracaktır ama şu anda bunun devamına ihtiyaç vardır'' diye konuştu.

 

AZINLIKLAR İÇİN ÇALIŞTIK"

Azınlıklara Lozan Antlaşmasıyla sağlanan haklar, imtiyazlar bulunduğunu ve bunların eşitliğin ötesinde imkanlar sağladığını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti: ''Akdamar Kilisesi'ni biz ibadete açtık, Sümela Manastırı'nı biz onardık, biz ibadete açtık. Azınlıklara mensup kardeşlerimizin taleplerini hayata geçirmek konusunda biz bu dönemde önemli adımlar attık ve onların kendilerini azınlık hissetmeyecekleri bir ortamı hep sağlamaya çalıştık.'' (habertürk)