Dün kabul ettiği yeni kaymakamlara “Bir an önce evlenin” tavsiyesinde bulunan Başbakan Erdoğan, ‘İhtiyacı olanları bulun ve onlara ne gerekiyorsa yapın” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni atanan 66 kaymakamı Başbakanlık Yeni Bina’da kabul etti. Kaymakamlara, “Eşinizi de yanınıza alıp vatandaşı ziyarete gidin. Evli olmayanlar bir an önce evlensin” tavsiyesinde bulunan Erdoğan, muhalefetin, “Hükümet, sosyal yardım adı altında sadaka dağıtıyor” eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, kaymakamlara şu mesajları verdi:

Muhalefet hep şunu söylüyor: “Sadaka dağıtıyor.” Devletin sadaka dağıtması diye bir şey olmaz. Devletin sosyal devlet olma bilinciyle fakir fukaraya, garip gurebaya ulaşması olur, bu anayasal bir görevdir. Sadakayı zengin birey dağıtır.

Görev yapacağınız ilçelere asla ve uzak-yakın, küçük-büyük, gelişmiş-geri kalmış ayırımı yapmaksızın, sizlerden buralarda çok farklı bir performans ortaya koymanızı rica ediyorum. Farklı etnik kökenlere sahip olabilirler, farklı inanç gruplarına dahil olabilirler, farklı ekonomik gelir grubunda bulunabilirler, sizin önünüze geldiğinde ya da siz onlara gittiğinizde onlar sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin birer vatandaşıdır ve önce insandır.

Gittiğiniz yerlerde geri dönmenin çabası içine girmeyin; hizmet için çalışın. Vaktinizi daha çok arazide, halkla beraber geçirmelisiniz. Evli olanlarınız eşlerinizle beraber ilçelerinizin hanelerini ziyaret etmek suretiyle halkla kaynaşmalısınız, tanışmalısınız.

Siyasetçi, şucu bucu dinlemeyeceksiniz. Adil bir şekilde ihale gerekiyorsa ihale, ne gerekiyorsa bunları anında yapacaksınız. Kimin evinde bir sıkıntı var. Hanımefendilerle beraber, evli olan kaymakamlarımız hanımlarıyla, evli olmayanların da tabii çabuk evlenmeleri lazım. Bekârlık size yaraşmaz, hemen bu işi de halletmeniz lazım.

Kaymakamın mesai mefhumu olmaz. Bazen 24 saat uykusuz kalırsınız. Makamınız, eviniz halka açık olmalı.

İhtiyacı olanı siz bulun. Her gece sokaklara çıkıp kış günlerinde nerede baca tütmüyor; akşam saatlerinde kimin mutfağının ışığı yanmıyor. Sabah saatlerinde okula giden hangi çocuğun montu yok, ayakkabısı yok. Bunu siz tespit edeceksiniz. Kimse de bu konuda yapılan eleştirilere kulak asmasın.

ntvmsnbc