Şırnak'ın İdil İlçesi'nde BDP'nin belediye başkan adayı gösterdiği Hikmet Demir'e tepki gösteren partililer, gece belediye binasına molotof, havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Bugün de BDP ilçe binasına giden partililer, yönetimi istifaya çağırıp, binada beklemeye başladı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde BDP, başkan adayının açıklanmasıyla karıştı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün Diyarbakır'da adayları açıklarken, İdil'de adaylarının Hikmet Demir olduğunu söyledi.

Halen görevde bulunan BDP'li Başkan Resul Sadak'ın yardımcılığını yapan Hikmet Demir'in ilkokul mezunu olduğunu ve istenmediğini söyleyen partililer, gece İdil Belediyesi'ne yürüdü.

Eğilim yoklamasında öne çıkan Faik Kaplan ve Hüseyin Ezer'den birinin aday gösterilmesini isteyen partililer, belediye binasına molotof, havai fişek ve taşlarla saldırıda bulundu. Saldırı üzerine polis, belediye önünde zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı.

İdil'de BDP'liler Hikmet Demir'in adaylığına tepkiyi bugün de sürdürdü. Partililer BDP İlçe Başkanlığı'na giderek, ilçe yöneticilerinin istifa etmesini istedi. Protestocular ilçe binasında bekleyişlerini sürdürürken, partinin gençlik kolu da ilçe binasını duvarına, 'Halkın iradesini yok sayamazsınız. Gençlik Kolu' yazılı pankart astı.

BDP KARAYILAN'I ADAY GÖSTERDİ

BDP PKK yöneticilerinden Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan'ı Gaziantep Şehitkamil İlçesi'nden adaya gösterdi.

Halen BDP Şanlıurfa İl Genel Meclisi üyesi olan Bozan Karayılan'ın, Birecik İlçesi'nin Konak Köyü'nde çiftçilik yaptığı belirtildi.

ŞEMDİNLİ ADAYI SEFERİ YILMAZ'A KARŞILAMA

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde bombalanan Umut Kitabevi’nin sahibi Seferi Yılmaz da ilçesinden aday gösterildi.

2005 yılında kitapevi bombalanan Yılmaz ilçede kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

9 Kasım 2005'te bombalı saldırıya uğrayan Umut Kitapevi'nin sahibi Seferi Yılmaz, 2 gün önce BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından Şemdinli adayı olarak gösterildi. Yılmaz, bugün ilçenin 3 kilometre dışında partililer tarafından karşılandı. Yılmaz, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Burada bir konuşma Yılmaz, "Bu seçimleri sadece belediye başkanlığı olarak sınırlandırmayın, bu seçim Kürtlerin referandum seçimidir" dedi.