BDP Genel Merkezi'nin düzenlediği, "Demokratik kurtuluş özgür yaşam" sloganıyla başlatılan bölge gezileri kapsamında, BDP'liler Adıyaman'ı ziyaret etti. Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Binası ziyaretinde provokasyon olayı da yaşandı.

BDP'NİN SEÇİM OTOBÜSÜNÜN CAMLARINI KIRDILAR

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve beraberindeki heyetin, ilçe binası önüne gelmesi ile beraber, Türk bayrakları ile süslenmiş aracın seçim otobüsünün önünden geçip bozkurt işareti yapması provakasyona neden oldu. BDP Gölbaşı İlçe binası karşısında toplanan çok sayıda kişi ise bayrak açarak heyete hakaret etmeye başladı. Polisin yaşananlara müdahale etmek yerine olaya seyirci kalması olayların büyümesine neden oldu. Ülkücü grubun taşlarla heyete ve seçim otobüsüne saldırması sonucu otobüsün camları kırıldı. Yaşanan provakasyon ve saldırılara aldırmadan Gölbaşı ilçesinde halka seslenen Kışanak, "Hepinize Sayın Öcalan'ın selamını getirdim. Elbetteki bu süreci tıkamak isteyen provokatörler olacaktır. Biz bu provokasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz. Biz size, halkımıza güveniyoruz. Biz gençlerimize ve kadınlarımıza güveniyoruz" dedi.

'İMRALI DA SİZE VE MÜCADELENİZE GÜVENİYOR'

Gölbaşı'nın ardından kalabalık bir konvoyla Besni ilçesine geçen Kışanak ve beraberindeki heyeti yüzlerce kişi "Biji Serok Apo"sloganlarıyla karşıladı.

Besni'de coşkulu bir şekilde karşılanan heyetin halkı selamlamasının ardından konuşan BDP İstanbul Milletvekilli Sırrı Süreyya Önder, herkese PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın selamlarını getirdiğini belirterek, "Savaşı başlatanlar Kürt halkı ve emekçiler değildi. Ama bu halklar barışı getirecekler. Barış için bir çivi çakılsın. İkincisi bizim elimize de çakılsın, biz buna hazırız" dedi.

"VATAN UĞRUNA TOĞRAĞA KAN DÖKMEYİN, SU DÖKÜN"

Besni'deki çiftçilerin sorununa değinen Önder, şöyle devam etti:

"Besni'de TEDAŞ çiftçinin elektriğini kesiyor. Ve çiftçi ürününü kaldıramıyor. Toprak sizin, su sizin, elektrik sizin hepsini alıp özelleştirdiler. Birilerine yediriyorlar. Vatan uğruna toprağa kan dökmeyin. Su dökün, su dökün ki ürün yetişsin. Bolluk bereket gelsin. Barışa uzanan eller, yumruk sıkılı ellerle karşılanmaz. Bağrımızı açtık, geri çevirmeyin."

Önder'den sonra konuşan Kışanak ise, barış için çözüm yolculuğuna çıktıklarını belirterek, çözümü bulmaya çalışacaklarını söyledi. "Demokratik ve özgür bir geleceği mücadelemizle birlikte yaratacağız. Halkımıza, size güveniyoruz. Demokratik mücadelemize güveniyoruz" diyen Kışanak, genç ve kadınları bu süreci yaratmaya çağırarak, Öcalan'ın da halka ve halkın mücadelesine güvendiğini ifade etti.

'CEMEVİ KAPILARINI BARIŞA AÇTI'

Besni'den sonra Adıyaman'a doğru kalabalık bir konvoyla yola çıkan heyet, STK temsilcileri ile yapılacak toplantı için Adıyaman Cemevi'ne geçti.

STK temsilcileri ve Alevi dernek temsilcileriyle yapılan toplantıda konuşan Kışanak, cemevinin kapılarını barışa açtığı için teşekkür ederek, "Demokratik çözüm sürecini halk omuzlarsa sonuca ulaşır. Ancak hassas bir şekilde yaklaşılması lazım. Bu ülkede darbe yapanlar her zaman halkı ezmek için bin bir türlü yolu denediler. Kültür, dilini korumak için halk da direnişin bin bir yolunu denedi. Vicdan sahibi olan herkesin sürece sahip çıkarak, kendini dahil etmeleri gerekir. Bizim asıl toplumsal bir barışa ihtiyacımız var. Birbirimizin hak, hukuk ve özgürlüklerine saygı duyduğumuz zaman toplumsal barışı sağlarız. Toplumdaki bazı provokatörler birbirimizi anlamaya izin vermedi. Sorun silahların bırakılmasıyla son bulacağı düşüncesi eksik ve yanlıştır. Bu yeni bir demokrasi sürecidir. Kürt ve Aleviler ötekileştirilip inkar edildi. Bu yaklaşım toplumsal barışı bozdu" dedi.