BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk’ten oluşan heyet bugün ABD gezisine başlarken, heyetin resmi programı da açıklandı.

 

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk’ten oluşan heyet bugün ABD gezisine başlarken, heyetin resmi programı da açıklandı. BDP tarafından açıklanan programa göre, heyet önce Washington’ta Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin ABD temsilcisi olan, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin oğlu Kubat Talabani ile görüşecek. Daha sonra Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile biraraya gelecek olan BDP heyeti, ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Philip Gordon ile de bir görüşme gerçekleştirecek.

 

ABD’li Senatörler ve temsilciler meclisi üyeleri, ABD Barosu İnsan Hakları Komitesi Başkanı ve Uluslararası Avukatlar Birliği Başkanı ile de görüşecek olan BDP heyeti, son olarak San Francisco Belediye Başkanı’nı ziyaret edecek. BDP heyeti Washington, New York ve San Francisco’da halk toplantılarına katıldıktan sonra 28 Nisan’da ABD gezisini bitirip Türkiye’ye dönecek.

 

ABDULLAH GÜL: ÖYLE GÖRMEMEK LAZIM

Öte yandan Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyona katılan ve burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “BDP yetkililerinin çoğu ABD'de şu anda. Sorunu uluslararası platforma taşımaya çalışıyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu, “Öyle görmemek lazım. Biliyorsunuz bütün partiler zaman zaman Avrupa'da, ABD'de kendilerini daha iyi anlatmak için gayret sarf ederler. Bunu çok ayrıcalıklı bir olay gibi görmemeniz gerekir. Bütün partilerin, hepsinin vaktiyle ben de milletvekiliyken defalarca gitmişimdir. Dünya kamuoyu da artık Türkiye'yi çok iyi takip ediyor. Bu açıdan böyle görmek gerekir. Orada nitekim Büyükelçimiz de ağırlayacak, Büyükelçiliğimize uğrayacaklar. Dolayısıyla bunları illegal bir faaliyet gibi görmemek gerekir" şeklinde yanıtlaması dikkat çekti. (anf)