Hack grubu Roj Hack, Fetullah Gülen'in haziran ayında içinde polisler, bürokratlar, gazeteciler, iş adamları ve akademisyenlerin bulunduğu bir grupla yaptığı toplantının konuşma metinlerini ele geçirdi. Gülen'in "Diyalogları yazmanız ciddi bir zaaf oluşturuyor" uyarısına rağmen tutulan notlarda BDP ve AKP'ye yönelik ifadeler dikkat çekiyor.

AKP'nin kendileri tarafından yönetilen bir kurum olduğunu, ancak ne kadar üçkağıtçı, düzenbaz, yalancı, dalavereci varsa üşüştüğünü kaydeden Gülen, “Bugün bunu destekledik, yarın baktık yeni bir şeyi destekleriz. Onun içinden yeni bir hareketi ortaya çıkarırız. Asıl bizim olan cemaatimizin gücüdür” diyor.

BDP'yi de hedef alan Gülen, cemaatine şu şekilde salık veriyor: Oylarını düşürmek için en iyi yöntemleri bulun. BDP’nin belirledikleri adaylar hakkında dedikodular yayarak halk içinde tartıştırın. Adayların geçmişleri hakkında spekülasyonlar yayın.

AKP BİZİM YÖNETTİĞİMİZ KURUM!

Gülen'in konuşmasında öne çıkanlar :

* AK Parti bizim elimizde, bizzat yönettiğimiz bir kurum. Gördünüz işte ne kadar üçkağıtçı, düzenbaz, yalancı, dalavereci varsa üşüştü. O yüzden bu partiyi esas almayın arkadaşlar. Bugün bunu destekledik, yarın baktık çürüdü yeni bir şeyi destekleriz. Onun içinden yeni bir hareketi ortaya çıkarırız.

* Doğu ve Güneydoğu’da yapacağınız her şey zamana eşdeğerdir. Buralar Türk devletinin sömürgesidir nihayetinde.
.
* 2009 seçimlerinde DTP(BDP) tarafından ele geçirilen belediyelerin tekrar ellerinden alınması bizim en önemli çalışmamız olmalıdır. Doğu ve Güneydoğu için özel bir Seçim Çalışma Grubu çıkarılacak, bu grup kendi içinde komisyonlara ayrılacak, bu komisyonun görevi BDP’nin oy aldığı yerlerde oy oranlarını düşürmek olacak.

* Oylarını düşürmek için en iyi yöntemleri bulun. Rakibinizin en zayıf yönlerini tespit edin ve kullanın. BDP’nin belirledikleri adaylar hakkında dedikodular yayarak halk içinde tartıştırın. Adayların geçmişleri hakkında spekülasyonlar yayın.

* Çalışan iş yapan BDP’lileri illegal işlere bulaştırın daha sonra da içeriye alın. Adamlarımızı bu şekilde onların yerine yerleştirin. Ama çok dikkatli davranmak gerekir. BDP’nin olumsuz ne kadar şeyleri varsa, ne kadar anti-demokratik uygulamaları varsa bunları basına vereceksiniz. Bunlardan çekinmeyin. Çekineceğiniz yönetici kimdir, işi bittikten sonra çıkıp hala yoğunlaştırıcı şeyler yapan, okuyan, tartışan, yazan, eleştiren, araştıran yöneticidir. (BirGün)