Bazı televizyon kanalları ve internet sitelerinde yer alan ve AKP’nin TBMM Başkanlığı’na bildirdiği TBMM Araştırma Komisyonu’nun 10 üyesi arasında, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in de bulunduğu yönündeki haberler BDP’lileri harekete geçirdi.

Vatan'ın haberine göre, bu haberleri duyan partililer AKP grup yöneticileriyle bir araya gelerek, “Siz bu işi baştan bitirmek niyetindesiniz anlaşılan” siteminde bulundu.

Ancak söz konusu üyenin İdris Naim Şahin değil, Çankırı Milletvekili İdris Şahin olduğunun anlaşılması üzerine  sorun çözüldü.

BDP: BAŞBAKAN GÖREVLENDİRDİĞİ İSİMLERLE MESAJ VERİYOR

Çözüm sürecine destek amacıyla oluşturulan komisyonun yapacağı çalışmalara büyük önem veren BDP, Başbakan Erdoğan’ın burada görevlendirdiği isimleri belirlerken, “stratejik” davrandığını ve tercih ettiği isimlerle “ince” mesajlar verdiği görüşünde. BDP kurmayları, Vatan gazetesine şu değerlendirmeyi yaptı:

“Siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ı görevlendirmesi Başbakan’ın da bu komisyona verdiği önemin göstergesi. ‘Komisyonda ben de varım’ diyor. Tabanımızın büyük tepki gösterdiği Mehmet Metiner’in üye yapılması ise, ‘BDP’nin her istediğini yapmıyoruz’ mesajıdır.”