BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan tahliye edildi. Anayasa Mahkemesi'nin tutukluluk sürelerinin makul süreyi aştığı ve seçilme haklarının ihlal edildiği yönünde karar vermesi üzerine avukatlar mahkemeye başvurmuştu.

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden tahliye talebinde bulunuldu. Savcı da tutuklu vekiller için tahliye talep etti. Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan tahliye edildi.

Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuruda bulunan tutuklu 5 BDP milletvekilinden ikisinin haklarının ihlal edildiğine karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi, KCK davasından tutuklu BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın yaptıkları bireysel başvurularda, bu kişilerin haklarının ihlal edildiğine karar vermişti.

Tutuklu diğer 3 milletvekilinin dosyası henüz ulaşmadığı için görüşülmedi.

Anayasa Mahkemesi'nin CHP Milletvekili Mustafa Balbay'a ilişkin kararından sonra tutuklu 5 milletvekili için Diyarbakır 5. ve 6. Ağır Ceza Mahkemeleri'ne yapılan tahliye talepleri reddedilmişti.

Bunun üzerine milletvekillerinin avukatları geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurmuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin Mustafa Balbay için verdiği haklarının ihlal edildiğine karar verer tahliyesini sağlamıştı.

BDP’li vekiller için de aynı kararın alınması bekleniyordu.

MECLİS KOMİSYONU KURULDU

Öte yandan tutuklu vekiller için Meclis de harekete geçti. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in bir araya geldiği toplantıda, her partiden birer hukukçu milletvekilinden oluşan komisyon kurulması kararlaştırıldı.