Bugün Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan ve birçok yayın organının da sorgulamadan yayınladığı habere yalanlama geldi.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, 12 Haziran genel seçimlerinde, aralarında Ufuk Uras, Hamit Geylani, Osman Özçelik, Fatma Kurtulan, Sevahir Bayındır gibi isimlerin bulunduğu mevcut milletvekillerinin 9'unun aday gösterilmeyeceği yönündeki iddialara "Şu ana kadar medyada yer alan haberlerin tamamı spekülasyondur. Gerçekle hiçbir alakası yoktur" karşılığını verdi.

Kışanak partisinin Meclis Grup Toplantısı çıkışında gazetecilerin, 12 Haziran seçimlerinde, 9 milletvekilinin aday gösterilmeyeceği yönündeki haberlere ilişkin sorusunu yanıtladı.

BDP'de aday adaylık sürecinin devam ettiğini kaydeden Kışanak "Milletvekili arkadaşlarımızla ilgili şu ana kadar partimizde yapılmış hiçbir tartışma yoktur. Bundan sonra bu konuda seçim komisyonumuza yapılan başvurular sona erdiğinde parti olarak oturup bir değerlendirme yapacağız. Ve bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Şu ana kadar medyada yer alan haberlerin tamamı spekülasyondur. Gerçekle hiçbir alakası yoktur" dedi.

Kışanak, sürecin ne zaman sona ereceğiyle ilgili bir soruya da "18 Mart'a kadar aday adaylık başvurularını alacağız. Fakat öyle gözüküyor ki önümüzdeki Nevroz çalışmaları, mitingleri nedeniyle belki bir kez daha uzatma ihtimali olacak. Bu süreç tamamlandıktan sonra değerlendirme yapıp kamuoyuyla paylaşacağız" karşılığını verdi.

Haberx