Polise silah çekmeye yeltendiği iddia edilen ve bununla ilgili görüntüleri televizyonlara yansıyan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, "Silaha yeltenmedim. Öyle bir görüntü de yok. Ancak silaha yeltenseydim, çıkarır hedefi de gözetler, gözünün ortasına da çakardım" dedi.

"DÜN BİR FACİA YAŞANDI"

BDP Grup Başkanvekili Pelvin Buldan ile beraber TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Binici, dünkü olaylardan basına yansıyan görüntülerin hatırlatılması üzerine, "Doğrusu dün bir facia yaşandı. Kadınların ve çocukların çoğunlukta olduğu bir buluşmaydı. Ben de bölge milletvekili olarak katıldım" cevabını verdi.

"REFLEKSİM OLDUĞU DOĞRU; SİLAH ÇEKMEDİM"

"Ancak hiçbir şey yokken, kitlenin üzerine gaz bombaları ile tazyikli su ile saldırı gerçekleştirildi" diyen Binici, olayı şöyle anlattı:

"Ondan yarım saat sonra da Sayın Eşbaşkanım ile beraber çıktık, Sayın Pervin Buldan ile çıktık. Bu nedir diye, bir görüşelim, dedik. Görüşmeye giderken, üzerimize gaz bombaları atıldı. Benim orada refleksim oldu doğrudur. Silah çekmedim. Çektiğim takdirde de hedef gözeterek atarım. Çünkü nefsi müdafaaya giriyor. Kendimiz müdafaa etmek zorundayım. Eğer orada bile bile gaz bombalarına karşı dikilip ölmeyi beklersem o benim için çok büyük bir eksikliktir. Ne demek, halkın seçtiği parlamenterlere polis durup dururken gaz sıkacak, el bombaları atacak. Onun için silaha yeltenmedim. Öyle bir görüntü de yok. Ancak silaha yeltenseydim, çıkarır hedefi de gözetler, gözünün ortasına da çakardım. Evet, bu böyle. Ben onurlu bir insanım. Çektiğim an vururdum, hiç göz yaşına da bakmazdım, cezası da ne olursa olsun çekerdim. Ama orada Sayın Eşbaşkanım, sayın milletvekillerim beraber yürüyoruz, bizi hedef alarak tarıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi?"

"HER ZAMAN SİLAH TAŞIYORUM; BU ÜLKEDE CAN GÜVENLİĞİ YOK"

Gazetecilerin sorusu üzerine her zaman silah taşıdığını ifade eden Binici, "Ben can güvenliğimi sağlayamıyorum. Bu ülkede can güvenliği yok" dedi.