BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, 2011 milletvekili seçimlerinde hile yapıldığını ve AK Parti'nin yüzde 50 oy aldığına inanmadığını öne sürerek, "Halk, AKP gibi bir ABD projesine bu kadar kapılmaz" dedi.

 

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) İzmir İl Örgütü'nün 1'inci Olağan Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, geçtiğimiz dönemde ortak bir blok oluşturarak seçime girdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

 

"AKP sanıldığı gibi iki kişiden birinin oyunu almadı. Buna asla inanmıyorum. Türkiye halklarının yaşadıklarını, hem siyasal hem sosyal anlamda bu kadar gözardı ederek sandığa gideceğine asla inanmıyorum. Biz ciddi tarihsel birikimi olan bir halkız. Defalarca siyasal darbe yaşamış bir halk, o kadar büyük devrimci süreçleri yaşamış bir halk, AKP gibi bir ABD projesine, Ortadoğu projesine bu kadar kapılmaz."

 

"TAMAMEN HİLEYLE YÜZDE 50 OY ALDILAR"

 

İlk iki seçimde alınan oylarda haklılık payı olacağını, çünkü demokrasi söylemleri ve Anayasa değiştirme vaatlerinin etkili olduğunu ifade eden Ayna, "Bu söylemlerle AKP kendini belli bir noktaya taşıdı ama 2011 öyle değildi. 2011 seçiminde AKP tamamen teşhir olmuştu. Tamamen hileyle yüzde 50 oy aldığı bir seçim oldu" diye konuştu.

 

CANGI: TERMİK SANTRALLER ENGELLENMELİ

 

EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı da, kanun hükmünde kararnameleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonları eleştirdiği konuşmasında, "İzmir'de siyaset denen şey AKP ile CHP'nin kör dövüşüne dönüştürülmüş durumda. Başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye'nin sorunları böyle çözülemez. Özgürlükçü, eşit bir anayasa yapılamaz" dedi. Cangı Aliağa'da planlanan termik santraller ile ilgili olarak da, "Aliağa ve çevresindeki yaşam tehlikeye atılıyor. Kömür yakıtlı termik santralleri gündemde. Bölgeyi yaşanmaz hale getirecek bu faaliyete izin verilmemelidir" diye konuştu.

Kongre’den görüntüleri aşağıdan izleyebilirsiniz: